Ølmarineret skovkylling med græskarbygotto fra Gothenborg

Ølmarineret skovkylling med græskarbygotto

Da Lone og Lars Hedegaard købte Gothenborg i 1992, tog de det første skridt på vejen til at blive Danmarks første producent af økologiske kyllinger og dernæst ænder. Sidenhen er besætningen udvidet med kalkuner og gæs og alle dyrene går ude i sommermånederne.

Gothenborgs skovkyllinger er af racen Norfolk black og de sorte kyllinger, trives med at færdes i skovbrynet hvor de skraber i jorden og spiser sig mætte i hvad de har lyst til – om det er regnorme, frisk kløvergræs eller foder fra fodertruget - på Gothenborg har fjerkræet frit valg.

Vidste du at Gothenborg laver deres egne krydderiblandinger? Bl.a. blander de en forrygende chilisalt, som passer perfekt i tilberedningen af fjerkræet.

1:00 3:00 4:00 normal
Ølmarineret skovkylling med græskarbygotto fra Gothenborg

Ingredienser

Ølmarineret skovkylling

2 underlår fra skovkylling
1 øl
friske krydderurter (f.eks. persille, timian og basilikum)
6 hvidløgsfed
Gothenborg chilisalt

Græskarbygotto

1 dl perlebyg
1 græskar (hokkaido eller butternutsquash)
fond (evt. stegevæsken fra kyllingen)
0,5 dl hård, revet ost (fx krystalost eller vesterhavsost)
1 tsk. rapsolie
1 tsk. smør
salt og peber

Kålsalat

1 kål (palmekål eller grønkål)
2 håndfulde hasselnødder
lidt sukker
1 tsk. smør

Tilberedning

 • 1

  Aften dag 1

  Tag kyllingen fra frost og tø op i køleskab natten over.

 • 2

  Morgen dag 2

  Kyllingen lægges i et ildfast fad (f.eks. en Römertopf eller et fad der kan dækkes med stanniol) og marineres med øllen, friske krydderurter og drysses med rigeligt chilisalt. Hvidløgene må gerne beholde skallen på, men skæres med et par snit, så smagen kan sive ud i marinaden. Dækkes over og kommes på køl.

 • 3

  Eftermiddag dag 2

  Kyllingen steges overdækket i ca. tre timer ved 150 grader.

 • 4

  Aften dag 2 - resten af måltidet klargøres

  Sukker smeltes på en varm pande. Når alt sukker er flydende, tilsættes en lille klat smør og hasselnødderne. Omrøres et par gange og hældes på et stykke bagepapir, så de kan køle af, indtil de skal hakkes inden servering.

 • 5

  Panden tørres af og græskar skåret i små stykker steges i olie. Skallen kan sagtens spises, det kræver bare lidt længere stegetid for at få dem gjort møre. Græskarstykkerne lægges til side på en tallerken.

 • 6

  Perlebyg kommes i panden og overhældes med fond, så det dækker et par cm over. Koges indtil perlebyggen er blevet lidt mør og fonden er kogt ind. Skru ned for varmen. Revet ost, en klat smør og græskarstykkerne røres i perlebyggen.

 • 7

  Kål rives eller skæres i stykker, de afkølede nødder hakkes og anrettes sammen med kyllingen efter behag.