Pakoras med kartofler og broccoli fra Stengården Økologiske Gårdbutik

Pakoras med kartofler og broccoli

Kender du pakoras?

Lokaldyrkede grøntsager i skøn forening med eksotiske krydderier og et sprødt ydre – sådan kan man beskrive disse små friturestegte lækkerbiskener.

Udover at smage fremragende, egner pakoras sig rigtig godt til at blive lavet med grøntsagsrester fra gårsdagens aftensmad. I denne version har vi brugt kogte kartofler og broccoli, men andre bud kunne være blomkål, gulerødder eller aubergine.

Grøntsagerne finder du bl.a. hos Stengården Økologisk Gårdbutik ved Farum. Her har Elisabeth og Jens Otto i mere end 20 år drevet det økologiske landbrug Stengården og i deres skønne gårdbutik finder du et bredt sortiment af lokalproducerede specialiteter.
Læs mere om Stengården Økologisk Gårdbutik.

normal 1
Pakoras med kartofler og broccoli fra Stengården Økologiske Gårdbutik

Ingredienser

Pakoras

500 g kogte kartofler og broccoli
1 lille løg
1 fed hvidløg
1 én halv frisk chili
1 tsk. salt
2 tsk. garam masala
250 g kikærtemel
3 dl lunkent vand
1 l smagsneutral olie

Persilleraita

3 dl yoghurt
1 håndfuld cherrytomater
En halv agurk
En god håndfuld persille
Salt og peber

Tilberedning

  • 1

    Persilleraita

    Start med at lave raitaen, da denne gerne må trække en halv times tid på køl. Agurken og cherrytomaterne snittes i små stykker og persillen hakkes helt fint. Blandes sammen med yoghurt og smages til med salt og peber.

  • 2

    Pakoras

    Løg, hvidløg og chili snittes helt fint.

  • 3

    De kogte kartofler og broccoli mases godt med en gaffel og blandes med løg, hvidløg og chili.

  • 4

    Konsistensen bliver rustik når du bare bruger en gaffel, hvis du ønsker den mere fin konsistens, kan du blende grøntsagerne sammen.

  • 5

    Tilsæt garam masala og salt og form små aflange kugler af ’farsen’. Justér evt. konsistensen med en smule vand.

  • 6

    Derefter røres kikærtemelet og vand sammen. Start med at tilsætte 200 ml vand og spæd op indtil blandingen har en konsistens som fløde.

  • 7

    Varm olien op i en tykbundet gryde. Tjek temperaturen med en lille smule fars. Når det syder omkring farsen, er olien klar til brug.

  • 8

    Læg forsigtigt et par pakoras ned i den varme olie og lad dem fritere i et par minutter indtil de har taget en del farve, men pas på de ikke bliver for mørke.

  • 9

    Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle og fortsæt med resten af farsen.

  • 10

    Servér med persilleraita.

  • 11

    TIP: et stykke naanbrød og eksempelvis spidskålssalat vil også være lækkert til dine pakoras.