Smørstegt. Mhh, bare navnet leder hen på noget lækkert, ikke?
Disse spidskål er fra Daniels Gartneri, som ligger ved Odder i Østjylland. Her har Daniel siden 2013 dyrket grøntsager og krydderurter efter sæsonens foreskrifter. Daniel går meget op i at produktionen er så bæredygtig som mulig, så alle krydderurter er plantet vha. håndkraft og uden brug af maskiner.
Tilberedningen af disse spidskål er ganske simpel, men du kan sagtens tilføje dit yndlingskrydderi og toppe det smørstegte kål med krydderurter, ristede kerner, nødder eller friskrevet citron eller parmesanost. Kun fantasien sætter grænser.
2 | spidskål | |
2 | spsk. | smør |
salt og peber (og evt. dit favoritkrydderi) |
Skyl spidskålene og skær dem i kvarte.
Varm en pande op til middelhøj varme og smelt smørret.
Steg de kvarte spidskål med indersiden ned af mod panden, indtil de er blevet godt gyldenbrune og møre. Det tager ca. ti minutters tid.
Servér spidskålene med det samme med flagesalt og friskkværnet peber.
Du kan også krydre spidskålene med dit yndlingskrydderi og/eller friskrevet citronskal og krydderurter. En anden mulighed er at drysse dem med sprøde kerner eller nødder. Kun fantasien sætter grænser!