Pulled turkey burger med kalkun

Pulled turkey burger

Når du kører ind til Gothenborg, som ligger ved Them syd for Silkeborg, bliver du i sommermånederne mødt af synet af Lone og Lars Hedegaards fritgående fjerkræ. Gothenborgs økologiske kalkuner er en langsomt voksende race, kaldet sort bronzekalkun og hvert år producerer Lone og Lars 1500 kalkuner, hvoraf de fleste bliver solgt ved juletid.

Opskriften her egner sig godt med plukkød fra kalkunstegen – om det er i dagene efter julemiddagen, eller i løbet af året, så er en burger aldrig af vejen. Opskriften kan også sagtens laves med andet fjerkræ fra Gothenborg.

Vidste du at Gothenborg laver deres egne krydderiblandinger? Bl.a. blander de en smagfuld urtesalt, som passer perfekt til krydringen af denne burger.

0:15 normal
Pulled turkey burger med kalkun

Ingredienser

Pulled turkey

kalkunkød
1 kvart rødkål
2 gulerødder
2 spsk. mayonnaise
Gothenborg urtesalt
4 burgerboller

Tilberedning

  • 1

    Rødkål og gulerødder skylles og snittes meget fint. Blandes med kalkunkød, en god mængde mayo og urtesalt.

  • 2

    Lun bollerne i ovnen og servér med blandingen.

  • 3

    Tip

    Burgeren her fungerer rigtig godt som restemad og kan sagtens laves med andre grøntsager end kål og gulerødder. Tjek grøntsagsskuffen og brug hvad du har.