Mangler du en fyldig salat til aftensmaden eller madpakken? Denne salat er lavet med perlebyg som mætter godt og så er den fyldt med smagfulde grøntsager og en hurtig olie/eddike-dressing.
Rødbederne kommer fra Daniel's Gartneri ved Odder, hvor du udover diverse grøntsager, også finder et væld af lækre og spændende krydderurter. Vi har kommet frisk koriander i, men du kan også sagtens bruge persille og/eller andre krydderurter.
150 | g | perlebyg |
1 | l | bouillon |
3 | rødbeder | |
4 | stængler bladselleri | |
1 | rødløg | |
en håndfuld krydderurter (f.eks. koriander, persille eller andet) |
4 | spsk. | æblecidereddike |
4 | spsk. | olie |
1 | tsk. | sennep |
1 | tsk. | honning |
evt. lidt salt |
Start med at skylle perlebyggen i rigeligt vand.
Kog perlebyg i bouillonvandet i ca. 15-20 minutter, indtil de er møre, men har lidt bid.
Lad perlebyggen køle ned.
I stedet for bouillonvand, kan du også bare bruge letsaltet vand.
Imens klargøres grøntsagerne: rødbeder skrælles og skylles, bladselleri skylles og det yderste lag fra rødløget fjernes. Snit grøntsagerne i små fine tern og kom dem i en skål. Skyl krydderurterne og hak dem fint.
Rør en dressing sammen af æblecidereddike, olie, sennep og honning. Bland dressingen sammen med de kogte og afkølede perlebyg samt grøntsager og krydderurter.
Smag salaten til og justér evt. mere dressing og/eller salt.