Frisk, sprød rødkålssalat smager ikke bare skønt - den pynter også på erhvert middagsbord pga. den smukke rød-lilla farve fra kålen. Her har den klassiske, sprøde rødkålssalat fået et twist med den lækre, syrlige Rødebedekraut fra Kattinge Kraut.
Kattinge Kraut ligger ved Roskilde og producerer de lækreste, nordiske versioner af den klassiske, tyske saurkraut og den stærke, koreanske kimchi. Alle deres produkter er økologiske og upasteuriserede, og de smager ikke bare godt - de er også helt vildt sunde. De lacto-fermenterede kålprodukter er nemlig sprængtfyldt med mælkesyrebakterier, som giver dig en glad mave og en sund tarmflora.
300 | g | rødkål |
100 | g | rødbedekraut fra Kattinge Kraut |
50 | g | hasselnødder |
1 | æble | |
2 | rødløg | |
100 | g | figner (friske eller tørrede) |
frisk timian | ||
120 | g | friske bær (her er der brugt brombær, men alle bær fungerer) |
1 | tsk. | sennep |
1 | tsk. | dansk honning |
3 | spsk. | olivenolie |
0,5 | spsk. | æblecidereddike |
180 | g | god gedeost i rulle |
10 | valnøddekerner | |
lidt flydende honning |
Et godt, lyst brød - gerne ristet |
Start med at tænde ovnen på 190 grader varmluft.
Skær gedeosten i passende størrelse og sæt i ovnen i ca. 10 min. Eller til de får en let gylden farve.
Imens snittes rødkålen og blandes med Rødbedekrauten i en skål.
Hasselnødderne ristes på panden ved høj varme, indtil skallerne begynder at smuldre, hvorefter de stilles til hurtig afkøling. Når hasselnødderne er kølet let af, er det nemt at smuldre de sidste skaller fra.
Pisk vinaigretten sammen.
Figner, rødløg og æbler skæres i passende størrelse og blandes i salaten sammen med vinaigretten, hasselnødderne, frisk timian og de friske bær.
Anret gedeosten på tallerkenen med valnødderne og dryp dem med lidt honning.
Gedeosten serveres med salat og et par skiver godt brød.
Man kan med fordel pynte hele anretningen med den friske timian.