Samosa er en spændende ret, hvis oprindelse fortaber sig i fortiden. Prøv disse lækre samosa-trekanter fyldt med spicy lamme- og grøntsagsfyld.
Opskriften er endnu et pletskud lavet af Berit fra Lystbækgaard i Vestjylland.
300 | g | hvedemel |
2 | tsk. | olivenolie |
4 | spsk. | vand |
rigeligt vegetabilsk olie til friturestegning |
5 | spsk. | olivenolie |
3 | løg | |
2 | tomater | |
1 | tsk. | tomatpuré |
2 | grønne chili | |
2 | hvidløgsfed | |
1 | tsk. | chilipulver |
1 | tsk. | garam masala |
250 | g | hakket lamme- eller fårekød |
100 | g | kartofler |
3 | spsk. | frisk hakket koriander |
salt |
Sigt melet i en stor skål. Tilsæt olien og 4 spsk varmt vand. Bland, til der dannes en blød dej.
Ælt dejen med knyttede hænder. Kom vand på knoerne, og pres dem, den ene efter den anden, flere gange ned i dejen. Pres mod siden af skålen, indtil dejen er blød og glat. Det tager ca. 10 minutter.
Alle grøntsager hakkes i fine, små stykker.
Varm olie en stor stegegryde, tilsæt de hakkede løg og steg dem bløde og gyldne.
Tilsæt tomater, tomatpuré, chili, hvidløg, chilipulver, garam masala og en smule salt.
Tilsæt 2 ½ dl vand, rør det godt igennem og bring det i kog. Rør lammekød og kartofler i og lad det simre med låg i 20 minutter. Rør hakket koriander i og stil det til afkøling.
Rul samosadejen ud og skær strimler på 25 x 7½ cm.
Tag en spiseskefuld med top af fyldet og læg det midt for, i den ene ende af dejstrimlen. Fold et hjørne hen over blandingen, så der dannes en trekant. Bliv ved med at folde strimlen i skiftende retninger, så der dannes en trekantet pakke.
Varm solsikkeolien i en tykbundet gryde til ca. 180 grader. Steg samosaerne én ad gangen i 2-3 minutter til de er gyldne. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.