Samosa med spicy lammefyld fra Lystbækgaard

Samosa med spicy lammefyld

Samosa er en spændende ret, hvis oprindelse fortaber sig i fortiden. Prøv disse lækre samosa-trekanter fyldt med spicy lamme- og grøntsagsfyld.
Opskriften er endnu et pletskud lavet af Berit fra Lystbækgaard i Vestjylland.

0:00 normal
Samosa med spicy lammefyld fra Lystbækgaard

Ingredienser

Samosadej

300 g hvedemel
2 tsk. olivenolie
4 spsk. vand
rigeligt vegetabilsk olie til friturestegning

Lammefyld

5 spsk. olivenolie
3 løg
2 tomater
1 tsk. tomatpuré
2 grønne chili
2 hvidløgsfed
1 tsk. chilipulver
1 tsk. garam masala
250 g hakket lamme- eller fårekød
100 g kartofler
3 spsk. frisk hakket koriander
salt

Tilberedning

  • 1

    Sigt melet i en stor skål. Tilsæt olien og 4 spsk varmt vand. Bland, til der dannes en blød dej.

  • 2

    Ælt dejen med knyttede hænder. Kom vand på knoerne, og pres dem, den ene efter den anden, flere gange ned i dejen. Pres mod siden af skålen, indtil dejen er blød og glat. Det tager ca. 10 minutter.

  • 3

    Alle grøntsager hakkes i fine, små stykker.

  • 4

    Varm olie en stor stegegryde, tilsæt de hakkede løg og steg dem bløde og gyldne.

    Tilsæt tomater, tomatpuré, chili, hvidløg, chilipulver, garam masala og en smule salt.

  • 5

    Tilsæt 2 ½ dl vand, rør det godt igennem og bring det i kog. Rør lammekød og kartofler i og lad det simre med låg i 20 minutter. Rør hakket koriander i og stil det til afkøling.

  • 6

    Rul samosadejen ud og skær strimler på 25 x 7½ cm.
    Tag en spiseskefuld med top af fyldet og læg det midt for, i den ene ende af dejstrimlen. Fold et hjørne hen over blandingen, så der dannes en trekant. Bliv ved med at folde strimlen i skiftende retninger, så der dannes en trekantet pakke.

  • 7

    Varm solsikkeolien i en tykbundet gryde til ca. 180 grader. Steg samosaerne én ad gangen i 2-3 minutter til de er gyldne. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.