Disse asiatisk-inspirerede satayspyd med lækker, krydret kylling er nemme at lave og smager helt fantastisk. Du kan med fordel lave dobbelt portion til aftensmad, så der også er til madpakken dagen efter.
Kyllingekødet, som vi har brugt i denne opskrift, kommer fra Hopballe Mølles Velfærdskyllinger. Her på gården opdrætter de langsomt voksende kyllinger, der har god plads til at bevæge sig på. Dette kan i den grad smages på kødet, der er mørkere, har en fastere konsistens og er mere smagfuldt end kød fra konventionelle kyllinger.
500 | g | wokstrimler fra Hopballe Mølle |
3 | spsk. | kokosmælk |
1 | spsk. | rød karry |
0,5 | spsk. | fishsauce |
Grillspyd |
1 | spsk. | rød karry |
Olie | ||
1 | dåse kokosmælk | |
2 | finthakkede hvidløgsfed | |
2 | cm revet ingefær | |
3 | kaffir limeblade (kan udelades) | |
175 | g | peanuts |
0,5 | tsk. | sukker |
0,5 | spsk. | fishsauce |
1 | dl | vand |
1 | dl | eddike |
1 | dl | sukker |
Flagesalt | ||
1 | rødløg skåret i fine skiver | |
1 | agurk | |
Koriander |
Mariner kyllingestrimler i kokosmælk, rød karry og fishsauce. Sæt det på køl i en halv time.
Sauter rød karry, hvidløg og ingefær i lidt olie. Tilsæt dernæst kokosmælk og peanuts.
Lad det koge 5 min og blend det derefter med en stavblender. Tilsæt kaffir limeblade og lad det koge med i et par minutter. Smag peanutsaucen til med sukker og fishsauce.
Kog vand, eddike og sukker op i en lille gryde indtil sukkeret er opløst. Køl herefter eddikeblandingen ned til stuetemperatur.
Skyl agurken og skær den over på midten. Fjern kernerne med en ske og skær den ud i skiver.
Tilsæt rødløg og agurker til eddikeblandingen og krydr med salt. Tilsæt frisk koriander.
Agurkesalaten kan med fordel laves dagen før.
Sæt kyllingen på spyd og rist dem på grillen eller en grillpande i lidt olie i ca. 2-3 minutter på hver side.
Server med frisk agurkesalat og peanutsauce.