Sødme og syrlighed i en skøn forening – ja tak!
Denne sirup er utrolig nem at lave, især når havtornene kommer direkte fra Møllvanggaard ved Tinglev i Sønderjylland, hvor Dorte og Poul Snabe har sørget for at gøre alt forarbejdet med at høste og sortere bærrene fra de tornfyldte grene, så du kan nyde de små orange bær direkte fra frost.
Siruppen kan bruges i alverdens retter. Vi kan især anbefale den ovenpå morgenmaden eller som en del af en smagfuld dressing.
4 | dl | havtorn |
2,5 | dl | sukker |
2 | dl | vand |
Havtornene (frosne eller friske) kommes i en gryde sammen med sukker og vand, hvor det står og simrer ved middelhøj varme i 15-20 minutter, indtil bærrene er godt møre.
Si blandingen gennem en sigte, beklædt med et stykke klæde. Mos bærrene rigtig godt med en ske, så du får al saften med.
Saften kommer ned i gryden igen og koges op i fem-ti minutter, indtil det er tyknet en smule og du har den ønskede konsistens til din sirup. Jo længere du koger din sirup, des mere vand fordamper fra saften og din sirup vil blive tykkere.
Siruppen kommes i en skoldet flaske eller patentglas. Opbevares på køl.