Sprød rød spidskålssalat med æble, fennikel og solbær

Sprød rød spidskålssalat med æble, fennikel og solbær

Du er garanteret stødt på Månssons produkter ude i supermarkederne, men i Brande i Midtjylland, kan du også besøge Gårdbutikken Månsson og opleve et bugnende udvalg af sæsonens råvarer, økologiske æg og diverse produkter fra andre producenter.

Udover at have utrolig smukke rødlige farver, smager denne salat frisk og lækkert og vil passe godt som en del af aftensmaden – f.eks. til et smagfuldt stykke kød fra et lokalt dyr der har levet et naturligt og godt liv.

0:15 normal
Sprød rød spidskålssalat med æble, fennikel og solbær

Ingredienser

Rød spidskålssalat

1 rødt spidskål
2 æbler
1 fennikel
2 håndfulde solbær (friske eller optøet fra frost)
1 spsk. solbærsaft
1 spsk. smagsneutral olie (fx vindruekerneolie)
1 spsk. æblecidereddike
0,5 citron
1 tsk. honning

Tilberedning

  • 1

    Spidskål og fennikel skylles og snittes helt fint. Husk at skære på tværs af fibrene på fennikel, så er den rarest at tygge på. Æblerne skylles og rives på et rivejern.

  • 2

    Grøntsagerne kommes i en skål og derefter blandes dressingen af solbærsaft, olie, æblecidereddike, citron og honning. Bland dressingen godt ind i grøntsagerne og smag til. Justér. evt på mængderne i ingredienserne til dressingen, så det bliver lige som du foretrækker.

  • 3

    Til sidst kommes solbærrene ovenpå salaten.