Sprøde småkager med havtorn, hvid chokolade og pistacienødder

Sprøde småkager med havtorn, hvid chokolade og pistacienødder

Disse småkager med havtorn har en sprød overflade og et blødt indre. Den syrlige smag af havtorn spiller godt op imod stykkerne af sød hvid chokolade og de saltede pistacienødder.

Havtornene kommer fra Thy Økobær, som ligger ved Snedsted i Thy. Her kan man tage familien under armen og selv plukke havtorn, når de er i sæson.

Opskriften giver ca. 16 lækre småkager.

0:00 0:00 0:00 normal
Sprøde småkager med havtorn, hvid chokolade og pistacienødder

Ingredienser

110 g smør
150 g brun farin
0,5 tsk. salt
1 æg
160 g hvedemel
0,5 tsk. bagepulver
50 g havtorn
50 g hvid chokolade
50 g saltede pistacienødder

Tilberedning

  • 1

    Tænd ovnen på 180 grader.

  • 2

    Smørret smeltes og afkøles. Mens smørret afkøler, kan du hakke hvid chokolade og pistacienødder.

  • 3

    Rør æg og brun farin og luftig sammen og sigt mel, bagepulver og salt i blandingen. Rør det afkølede smør i, og tilsæt havtorn (både friske og frosne kan bruges), hvid chokolade og pistacienødder.

  • 4

    Dejen sættes i klatter på en plade med bagepapir. Husk god afstand imellem dine småkager, da de godt kan flyde ret meget ud.

  • 5

    Bages i ca. 10-15 minutter, indtil småkagerne har en fin gylden overflade.

  • 6

    Tip

    Du kan gemme noget af dejen eller lave en dobbeltportion og fryse ned til senere brug. Dejen formes som en tyk pølse og rulles ind i husholdningsfilm eller bagepapir inden den kommes i fryseren. Af den frosne dejrulle, kan du skære skiver som bages direkte fra frost.
    På den måde har du altid en hurtig godte liggende, når lækkersulten eller uanmeldte gæster viser sig.