Æg er gode, de er også lækre. Du kan købe dem eller samle dem fra dine egne høns. Alle kender æg. Men ikke alle tortilla ligner hinanden. Hvorfor ikke prøve at lave en spansk tortilla. Den er supernem og superlækker. Denne opskrift er lavet i samarbejde med Hindsholm Gårdbutik & Delikatesse
1 | lille knoldselleri | |
0,5 | kålrabi | |
300 | g | bagekartofler |
200 | g | løg |
hård ost (helst manchego eller parmesan) | ||
10 | æg | |
2 | dl | piskefløde |
1 | tsk. | røget paprika |
Skræl og skær kålrabi, løg, selleri og kartofler i store rustikke stykker.
Læg dem i et ildfast fad og overhæld med en god portion olivenolie og en fingerspids salt og peber.
Placér i en forvarmet ovn ved 175 grader.
Bland 10 æg med fløden i en skål og tilsæt røget paprika.
Efter 35 minutter tag grøntsagerne ud og hæld æggeblandingen i.
Rør rundt og sæt i ovnen i 3 min. Derefter rør luft i med en træske før ægget når at stivne. Sæt tilbage i ovnen i 3 minutter. Tag den ud og gentag processen én eller to gange. Hold øje med blandingen og stop før det bliver til røræg (det skal nærmere minde om omelet).
Nu er det tid til at rive lidt ost på toppen og sætte i ovnen igen indtil gyldenbrun.