Lækker stikkelsbærsirup med bær fra Ømosebær

Stikkelsbærsirup

Mmh, stikkelsbær!
Bærret er måske ikke lige så velkendt som jordbær og hindbær, men vi vil bestemt slå et slag for det lækre bær, som har mange anvendelsesmuligheder.

Hos Ømosebær ved Ans i Midtjylland, dyrker Helle og Lars Madsen sorterne ’Achilles’ og ’Redeva’ og du kan selv komme ud og plukke lige så mange som du lyster, når selvpluksæsonen igen er i gang om få måneder.

Psst, vi råder dig til at fylde et par poser i fryseren, så du kan gemme en bid af sommeren, når vinteren engang melder sin ankomst igen.

0:15 0:20 0:35 normal
Lækker stikkelsbærsirup med bær fra Ømosebær

Ingredienser

2,5 dl stikkelsbær
1,5 dl sukker
0,5 dl vand

Tilberedning

 • 1

  Stikkelsbærrene (frosne eller friske) kommes i en gryde sammen med sukker og vand, hvor det står og simrer ved middelhøj varme i 15-20 minutter, indtil bærrene er godt møre.

 • 2

  Si blandingen gennem en sigte, beklædt med et stykke klæde. Mos bærrene rigtig godt med en ske, så du får al saften med.

 • 3

  Saften kommer ned i gryden igen og koges op i fem-ti minutter, indtil det er tyknet en smule og du har den ønskede konsistens til din sirup. Jo længere du koger din sirup, des mere vand fordamper fra saften og din sirup vil blive tykkere.

 • 4

  Siruppen kommes i en skoldet flaske eller patentglas. Opbevares på køl.

 • 5

  Tip

  Siruppen fungerer rigtig godt ovenpå din morgenmad, som en del af en dressing eller som et skvæt sødme i et glas iskoldt danskvand.