"De' vist tii til lidt brø i skrutten jo!"
Med Svendbrødet fra Økomølleriet Kragegaarden i Havndrup, får du en god bid af lækkert fynsk madhåndværk. Melet bliver kværnet i stenkværne, for at bibeholde vitaminer og mineraler i kimen fra kornet.
Udover at drive Økomølleriet, har Kristian og Karin Andersen siden 1985 dyrket økologiske grøntsager, kartofler og korn på Kragegården.
3,5 | dl | fynsk æblemost (kan erstattes med vand) |
3,5 | dl | koldt vand |
1 | spsk. | fynsk honning (kan erstattes med sukker) |
1 | kg | Svendbrødet brødblanding |
Det hele kommes i en røremaskine og æltes i ca. 15 minutter til dejen slipper siderne.
Dejen kommes i en oliesmurt beholder og sættes til hævning ca. en time.
Dejen filmes og kommes på køl i 12-24 timer.
Dejen tages ud på et meldrysset bord og stikkes ud i tre lige store dele eller 20 boller.
Brødene hæver i en time inden bagning.
Ovnen varmes op til 270 grader og de tre dele dej formes til brød. Når brødene kommer ind i ovnen, sænkes temperaturen til 230 grader.
Bagetiden er ca. 25-30 minutter og er færdigt når brødet har en kernetemperatur på 98 grader.
Ovnen varmes op til 270 grader og når bollerne kommer ind i ovnen, sænkes temperaturen til 230 grader. Bagetiden for boller er ca. 10 min.
Husk at der er forskel fra ovn til ovn, så hold øje med brødet og tjek evt. kernetemperaturen på brødene.