Frejlev Honning varetages af Lene Frandsen – i kærligt samarbejde med de mange arbejdsomme honningbier. Der laves honning med flere forskellige smagsvariationer, bl.a. rapshonning, hvidkløverhonning, have- og skovhonning samt flydende honning.
Frejlev Honning ligger midt imellem markerne ned til Guldborgsund og markerne ind mod Frejlev By, Frejlev Skov og Roden Skov. Omgivelserne er smukke og Skalkekorset, fortidsminderne, gravhøjene, skovene og meget andet er med til at gøre dette område til noget helt specielt. Sådan ønsker Lene også, at deres honning skal være – noget helt specielt.
Kvinden bag Frejlev Honning hedder Lene Frandsen, og hun er opvokset på en gård på Lolland. Hun er uddannet ernærings- og husholdningsøkonom og siden 2000 hår hun arbejdet med landbrug.
Udover honning producerer de byg, hvede, raps, roer, engharpgræs og strandsvinge. De har pt. 170 bistader og ni Dexter køer og afkom, der græsser på de nærliggende enge.
Ifølge Lene, er det bedste ved at være biavler at arbejde med bierne igennem de forskellige årstider og følge vejen til det færdige produkt.
De største udfordringer er at få danskerne til at spise dansk honning. Danskerne indtager i dag kun ca. 20% dansk honning, mens resten er importeret fra bl.a. Kina og Argentina.
Dagene skifter meget med årstiden. Om vinteren er der ikke så meget at lave, da bierne bare sidder i en klump i bistadet kaldet “vinterklyngen”. Om vinteren æder bierne af det lager af føde, som er i bistadet. Den vigtigste opgave på dette tidspunkt er at holde en god temperatur i midten af klyngen, hvor dronningen er.
Så snart foråret kommer skal der gøres rent i bistadet. Samtidig er det en fin mulighed for at tjekke om bierne og specielt dronningen har det godt. Bierne har nu travlt med at bestøve de mange blomster som begynder at springe ud.
Hen over sommeren er der travlt for her skal den dejlige honning høstes.