Ømosebær er en bær-oase i midtjylland - selvpluk

En bær-oase midt i Jylland

Lang bærsæson

Ømosebær i nærheden af Ans, har i de seneste 5 år etableret og udviklet en af Danmarks mest alsidige bærplantager. Det startede med en plan om etablering af blåbær i stor stil. 15.000 planter blev plantet over 3 år, med høstudbytte allerede i etableringsårene. Planen greb om sig og der findes nu mange forskellige bærbuske.

Idéen har hele tiden været, at man hos Ømosebær kan finde bær af speciel karakter. Således har de plantet bl.a. hvide ribs og gule hindbær. Røde stikkelsbær findes også i produktionen. Men for at paletten skulle være fuld, besluttede familien omkring Ømosebær, at de selvfølgelig også skulle have jordbær.

Så nu er bærsæsonen heldigvis blevet lang. De starter med jordbær og derefter kommer solbær, røde stikkelsbær, røde hindbær, røde og hvide ribs, blåbær i fem forskellige sorter, gule hindbær og sidste skud på stammen: brombær. Hos Ømosebær har de planer om i foråret at etablere endnu et par bede med nye bærsorter; måske tyttebær, muldebær eller aronia.

Pluk-selv og gårdbutik

Det hele er til selv-pluk og i forbindelse hermed har de etableret en gårdbutik. Her kan man, foruden friske bær, også kan købe alle former for bærprodukter  som sodavand, vin, gelé, snaps, slik, eddiker m.m. Det hele er som udgangdpunkt produceret af danske bær; enten deres egne eller fra gode kolleger i det jyske.

Fremtidsplaner

Planerne for videreudvikling er mange. Ømosebær er en familievirksomhed, som er etableret af Helle og Lars Madsen. Deres to ældste børn har også valgt at gå ind virksomheden på fuld tid, og det giver nyt liv og mange gode ideer, når næste generation kommer til. Fremadrettet er det planen, at Ømosebær skal udvide med mulighed for pluk-selv grøntsager og blomster, og butikken bliver også udvidet med en afdeling med specielle grøntsager.

Ømosebær er blevet et yndet udflugtssted for mange familier, som gerne kommer langvejs fra. Her er der nemlig mulighed for at nyde naturen, madpakken og samtidig få fyldt fryseren med bær til vinteren.

Se Ømosebær’s profil på goforlocal