Besøg din lokale gårdbutik eller lokalproducent og køb lækre kvalitetsvarer

Grøn Fredag er det nye sort

Den amerikanske forbrugsfest ’Black Friday’ er for alvor kommet til Danmark i de seneste år. Hvert år i november bombarderes vi med det ene slagtilbud efter det andet, der har til formål at lokke os ind i butikkerne.

Det er nemt at lade sig rive med af de mange gode tilbud, men før du går ’shop-amok’, bør du overveje følgende: Ville du have købt det, hvis det ikke havde været på slagtilbud?

Hvis svaret er ’ja’, er det naturligvis helt fint at benytte sig af tilbuddene. Der er f.eks. mange, der får overstået de fleste julegaveindkøb til Black Friday. Det kan også være en god anledning til at få udskiftet gamle hvidevarer til nyere og mere miljøvenlige udgaver.

Er svaret derimod ’nej’, er det vores klare anbefaling, at du lader dankortet blive i lommen. Ligesom mange andre i Vesten, har vi danskere et alt for stort forbrug. Vi bruger for mange penge på ting, der ikke er af ordentlig kvalitet, som vi alligevel hurtigt bliver trætte af igen. Mange af disse ting bliver bare smidt ud, når vi er færdige med dem, og det er rigtig skidt for vores miljø.

Så i stedet for at hoppe med på Black Friday bølgen, har vi følgende opfordring: besøg din lokale gårdbutik eller lokalproducent og køb nogle af deres mange lækre kvalitetsvarer. Det er ikke kun bedre for miljøet – det er også langt bedre for den danske økonomi at bruge pengene på varer, der både er produceret og solgt i Danmark i stedet for amerikansk tøj eller elektronik, der er produceret i Asien.

Mange steder er der også mulighed for at hilse på gårdens dyr eller drikke en kop kaffe i efterårssolen. Det er altså også en oplagt mulighed for at få kvalitetstid med familien – helt uden at det behøver at koste noget!

Find din nærmeste gårdbutik eller lokalproducent på vores kort.

I stedet for at hoppe med på Black Friday bølgen, har vi følgende opfordring: besøg din lokale gårdbutik eller lokalproducent og køb nogle af deres mange lækre kvalitetsvarer.