Havredal Gårdbutik

Havredal Grøntsager: Grønne fingre i den jyske muld

Nyheder

Fra jord til bord

Havredal Grøntsager er en socialøkonomisk virksomhed med salg af en bred vifte af økologiske grøntsager. Virksomheden er en del af Havredal Praktiske Uddannelser, som arbejder på at give de unge mennesker en så alsidig uddannelse som muligt. Derfor lærer eleverne også i praksis hvordan grøntsagerne når fra jord til bord, og de er med til at producere alt det grønt, der serveres i kantinen. 

Eleverne på Havredal

De 55 elever på Havredal Praktiske Uddannelser er alle unge med forskellige udfordringer. De kommer fra hele Danmark og bor på skolen under deres tre års uddannelse.

Årets gang

Vores sæson begynder allerede i januar med udvælgelse af frø, og den fortsætter i februar med såning af de første planter i væksthuset, før det i marts går løs i marken. Hele foråret, hen over sommeren og langt ind i efteråret står den på plantning, pasning og høst af alle de skønne grøntsager – og selv hele vinteren plejer vi at høste grøntkål, palmekål og de skønneste flower sprouts! Ellers går vinteren med afpudsning af grøntsagerne, så de er lækre, når de lander ude ved kunderne!

Hvad kan kunderne forvente?

At grøntsagerne er så lækre, at de kommer til at fylde en større del af tallerkenen. Eleverne og de ansatte vej Havredal Grøntsager vil altid gerne have en snak med forbrugerne for at komme tættere på dem.

De håber desuden, at forbrugerne i fremtiden vil blive endnu mere sæsonbevidste og bruge flere lokale grøntsager i sæson i stedet for importerede grøntsager.