Stort udvalg af egne grøntsager i Gårdbutikken Økoladen

Hemmeligheden bag Danmarks Bedste Gårdbutik 2019

Nyheder

Unik livsstil bag Danmarks Bedste Gårdbutik 2019

Kvalitet og unikke produkter vægtes højt hos årets vinder af Goforlocal prisen. Derudover er det vigtigt for Gårdbutikken Økoladen hele tiden at forny sig og udvide sortimentet til det, kunderne gerne vil have. Disse bærende principper har været i højsædet, siden butikken for første gang åbnede dørene til deres gårdbutik tilbage i 1998.

Dengang var gårdbutikken dog ikke nær det, den er i dag. Den var lille og kunderne skulle betjene sig selv. Men Økoladen var fastsatte på udvikling, og i 2012 åbnede de op for den gårdbutik, man kan besøge i dag, med et utal af varer og hvor man kan være sikker på at alle varer med et rødt mærke er produceret på matriklen.

Det vi kan som gårdbutik, det er at levere de friske varer direkte fra marken.
- Britta, ejer af Gårdbutikken Økoladen

Friske råvarer direkte fra marken

”Det vi kan som gårdbutik, det er at levere de friske varer direkte fra marken,” fortæller Britta fra Gårdbutikken Økoladen. Det er vigtigt for Økoladen at kunne give kunderne god service i form af deres store sortiment. De har mindst 40 forskellige grøntsager, og derudover har de kød fra deres 50 jerseykøer på marken. I sortimentet findes også en masse lækre specialiteter. De strækker sig endda så langt for at yde god service, at hvis de ikke allerede har en vare, som kunden ønsker, så skaffer de den. ”Man skulle jo gerne få en god oplevelse af, at vi har mange forskellige varer. Både vores egne, men også andres lokale økologiske varer,” siger Britta.

Hverdagen hos Økoladen

En helt almindelig dag hos Gårdbutikken Økoladen starter ud med et opkald til Vestjyllands højskole. Her er de nemlig leverandør af grøntsager. Når der er aftalt hvad højskolen skal bruge af grøntsager til næste gang Økoladen kommer forbi, går de i marken for at høste. Her høstes både til højskolen og til gårdbutikkens forbrug. Kl.14.00 åbner butikken, og her er det oftest Britta eller en af deres frivillige medarbejdere, der står i butikken og betjener kunderne. Kl.17.30 lukker butikken igen, og derefter står den på diverse praktiske opgaver, der skal løses, som f.eks. bestilling af varer og regnskaber.

Goforlocal-prisen

”Det at vinde Danmarks bedste gårdbutik vil betyde en hel masse for os. Det er en tilkendegivelse fra vores kunder. En belønning for alt det hårde arbejde vi har lagt i vores gårdbutik og vores landbrug. Så det vil være virkelig stort,” forklarede Britta forud for prisuddelingen.

Gårdbutikken Økoladen var nomineret i kategorien ”Danmarks Bedste Gårdbutik” ved dette års goforlocal-pris, der fandt sted den 31. oktober 2019. og endte med at vinde prisen. ”Det føltes helt surrealistisk at have vundet prisen for Danmarks bedste gårdbutik”, sagde Britta efterfølgende.

Efter at have vundet Goforlocal prisen har den lokale ugeavis skrevet om dem, og de har fordoblet omsætningen. Denne omtale betyder meget for gårdbutikken. De håber på, at den vil fortsætte og sørge for, at endnu flere kunder finder vej til Gårdbutikken Økoladen.

Fremtidsudsigter hos Gårdbutikken Økoladen

Hos Gårdbutikken Økoladen håber de på, at fremtidens forbruger vil have mere fokus på kvalitet frem for pris. Og i sammenhæng med det, at forbrugeren vil handle mere lokalt, så alting ikke skal importeres fra udlandet. Dette er tiltag Gårdbutikken Økoladen allerede har fokus på, og ser frem til at det bliver en større del af forbrugerens bevidsthed. Derudover håber de på i fremtiden at se flere unge kræfter i gårdbutikken, og gerne nogen der vil overtage stedet engang.

Gårdbutikken Økoladen er Danmarks Bedste Gårdbutik 2019