Selvom at noget starter småt, er det ikke ensbetydende med, at det ikke kan blive stort. Det ved ægteparret Hanne og Allan, der sammen driver Melbjerggaard. Her sælger de i dag forskellige grøntsager og bær, og de har også pluk selv blomster tæt på. Men sortimentet har ikke altid set sådan ud. For 25 år siden startede de nemlig blot med en pose kartofler på et havebord langs vejen ved Højslev. Sidenhen er det gået over stok og sten, og for fire år siden havde de marken fyldt med grøntsager. Så mange, at de faktisk har valgt nu at drosle lidt ned på sortimentet, men gårdbutikken, den skal ingen steder, forsikrer Hanne fra Melbjerggaard.
På trods af, at hverken Hanne eller hendes mand Allan har en landbrugsmæssig baggrund, har de drevet stedet sammen i 25 år. Allan er uddannet slagter, og Hanne er gymnasielærer på handelsgymnasiet i Skive, så det er ikke deres faglige baggrund, der ligger grundstenene for Melbjerggaard. Derimod er det lysten der driver dem. Men med en stor interesse, har de igennem de sidste 25 år lært, hvordan man driver et landbrug, og gør det nu i bedste velgående. Det er hele tanken om, at gøre en forskel, der er med til at drive Hanne i dagligdagen. Hun prøver at få et budskab frem om, at konventionelle fødevarer ikke er så slemme, som de nogle gange bliver gjort ud til at være.
“Danske konventionalle fødevarer har faktisk nogle fantastisk fede ting, fremfor udenlandsk økologi," fortæller Hanne.
På Melbjerggaard starter dagen næsten før, fanden får sko på. Mellem kl.5 og kl.6 om morgenen i sæsonen starter Hanne og Allan dagen med at samle kartofler op på marken. Herefter skal de andre grøntsager ordnes og gøres klar til, at de kan komme i butikken. Udover gårdbutikken skal pluk selv blomsterne og dyrene på marken også passes. Så der er nok at se til på Melbjerggaard.
Hanne fortæller, hvordan hun de seneste 25 år har drømt om, hvordan vi, i Danmark, kan promovere lokale fødevarer bedre. Det er svært at promovere hver enkelt lille producent og gårdbutik, når vi alle står alene. Derfor har Hanne en stor forhåbning om, at hvis vi kan stå sammen om en stor fælles platform, som f.eks. Goforlocal, kan vi gøre det nemt nok for forbrugeren at vælge lokalproducenter fremfor supermarkederne.