Ømosebær sirup

Juletræer, blåbær og oplevelser skabte Danmarks Bedste Lokalproducent 2019

Historien bag Danmarks Bedste Lokalproducent 2019

Hos Ømosebær har det ikke altid lagt i kortene at de skulle være en af Jyllands største lokale bærproducenter. I mange år blev ejendommen brugt til juletræsproduktion, men efter en juletræsmesse stod det klart at det ikke længere kun skulle handle om juletræer. Blåbær skulle være en del af sortimentet, og her opstod ideen til en kæmpe pluk selv plantage med et bredt udvalg af bær. Siden hen er konceptet bare vokset og vokset, og i dag er Ømosebær udvidet til ikke kun at bestå af pluk selv bær, men af en lang række andre aktiviteter.

Hos Ømosebær er det kunden, der er i centrum. ”Hver eneste kunde der kommer til ømosebær, bliver taget i hånden og guidet igennem, så vi sikrer, at de for en god oplevelse med sig videre.” forklarer Helle Madsen, Ømosebær. Hos Ømosebær er det vigtigt at kunden føler sig velkommen, og at kundens behov bliver mødt.

En typisk hverdag

Hverdagen i plantagen starter atypisk for en bærproducent først kl.7. Her møder Ømosebærs medarbejdere ind og starter dagen med at plukke bær til produktionen og til salg hos supermarkederne. Herefter gør Helle Madsen butikken klar, så hun er klar til at betjene kunderne fra kl.14.00 af og frem til kl.18.00. Helle står hovedsageligt for salget i butikken, og det vil derfor ofte være hende man møder, når man besøger Ømosebær. Hverdagen afhænger selvfølgelig meget af sæsonen når man er lokalproducent. Om vinteren har Ømosebær stort fokus på salg af frosne bær, hvorimod når vi bevæger os mod foråret, kommer der en masse arbejde med nyetablering af bær i plantagen.

Goforlocal-prisen

”At være nomineret til Danmarks Bedste Lokalproducent 2019 er vi vældig stolte over, men også meget ydmyge omkring. Det er en cadeau fra vores kunders side, at vi skulle indstilles til den pris”, fortæller Helle Madsen fra Ømosebær.

Goforlocal-prisen, som løb af stablen den 31. oktober 2019, havde tre priser at uddele. Her var Ømosebær nomineret i kategorien Danmarks bedste lokalproducent, som de gik hen og vandt. ”Det var helt fantastisk at vinde prisen, da det hovedsageligt er vores kunder der har indstillet os til prisen. Derfor føltes det som et enormt skulderklap," fortæller Helle.

Ømosebær har efterfølgende været i lokalavisen, og deres sociale medier har boomet med lykønskninger. Denne omtale har betydet meget for Ømosebær, der fortæller, at der muligvis ligger nye samarbejder i vente i fremtiden.

At være nomineret til Danmarks Bedste Lokalproducent 2019 er vi vældig stolte over, men også meget ydmyge omkring. Det er en cadeau fra vores kunders side, at vi skulle indstilles til den pris.
- Helle Madsen, Ømosebær

Hvad bringer fremtiden?

Fremadrettet håber Ømosebær på fortsat at kunne se en forandring i forbrugerens adfærd. De ser allerede en stor interesse fra kunden, i selv at komme ud og tage varen op af jorden, eller ud af busken, så man ved lige præcis hvor den kommer fra. Derudover tror Ømosebær på, at det er noget der er i kundens interesse, selv at komme ud og ligge varerne i kurven, så de undgår unødig emballage. Til sidst fortæller Helle Madsen ”Hvis jeg skal se 5 år ud i fremtiden, håber og tror jeg på at Ømosebær har endnu flere aktiviteter at byde på. Måske flere bærtyper, men i hvert fald flere aktiviteter. Der er rigtig mange ting på tegnebrættet til 2020”.

Ømosebær er vinder af prisen som Danmarks Bedste Lokalproducent 2019