Nyd honning fra dit lokalområde

Køb lokal honning – så støtter du dansk natur

Nyheder

Hvorfor er det en fordel at købe honning lokalt?

  • Du får en uopvarmet honning. Bierne tilsætter enzymer til honningen, som ødelægges ved opvarmning. Opvarmningen tager noget af naturen fra honningen og sundheds værdien bliver svækket betydeligt.
  • De fleste har flere varianter. Der er jo forskellige planter bierne henter nektar fra og hver plante har speciel karakter og smag.
  • De fleste biavlere rører deres honning og tapper det direkte på glas.
  • Du skal kende din biavler, så får du den bedste honning.

Den lokale biavler vil ofte have flere slags honning, du kan vælge imellem. Hos Sdr. Rind Biavl har vi for eksempel altid mindst 8-10 forskellige typer honning. Det er for os vigtigt at bevare den enkelte honnings specielle karakter, så kunderne får den rene vare.

Vi samler honningen ind fra de forskellige bigårde. Er der noget specielt, bliver det behandlet separat, og derved opnår vi flere variationer. Vi slynger ca. halvdelen af vores honning, mens den anden halvdel bliver presset.

Når man slynger honningen bliver pollen tilbage i tavlen som en fast masse. Det giver et pollenindhold i honningen på ca. 1000 pollenkorn/gram.

Når honningen presses, skæres tavlen ud og presses med stort tryk, hvilket får pollenkornene til at blande sig med honningen. Det giver et pollen indhold på ca. 100.000 pollenkorn/gram og en mere smagfuld og fyldigere honning.

Honningen får normalt mere farve og smag jo længere vi kommer hen på året. Forårshonningen er oftest meget lys i farven og meget mild i smagen, hvilket er godt til børn og barnlige sjæle. Senere på året er der mere farve på og smagen bliver mere aromatisk. Lynghonning er et kapitel for sig. Den er meget aromatisk og passer nok bedst til bedstefar og oldefar.

 

Artiklen er skrevet af Vagn Thorsen fra Sdr. Rind Biavl.

Se Sdr. Rind Biavl’s profil på goforlocal