Sybergkvæg blev vinder af prisen som Danmarks Bedste Lokalproducent 2020

Lækkert hår og store bøffer

Nyheder

Historien bag Sybergkvæg

Vores omkring 100 kreaturer af racen Skotsk Højlandskvæg tager sig af naturplejen i og omkring Sybergland, nord for Kerteminde, hvor de spiller en vigtig rolle i genskabelsen og bevaringen af de lysåbne enge, med et rigt dyre- og planteliv.

Vi ved, at vores kunder fokuserer på råvarer af den allerhøjeste kvalitet, og det tager vi meget seriøst, så varen bliver den markant bedste udgave af sin slags.

Dyrets hverdag, det det spiser, dets fysiske aktivitetsniveau, levetid, og i sidste ende også måden det bliver slagtet på, har nemlig stor betydning for kødkvaliteten. Derfor har vores kvæg adgang til udendørsarealer året rundt, hvor de frit kan røre sig og udleve deres naturlige adfærd. Kvæg er skabt til at æde græsser og urter. Skabt til at gå ude på heder, enge og overdrev, og leve af det grønne græs. Det frie liv i naturen året rundt sætter smag på kødet. Rigeligt med friskt græs, urter og alle slags buske og planter er sammen med dyrenes veltilpashed forklaringen på kødets høje kvalitet.  Kød fra kvæg, der har græsset i naturen, har ud over et sundt indhold af essentielle fedtsyrer også et højere indhold af vitaminer og mineraler, lavere indhold af fedt, lavere indhold af kolesterol og lavere indhold af uønskede bakterier.

Græsfordringen betyder samtidig, at kvæget vokser langsommere og som følge heraf bliver ældre inden de slagtes – og det har betydning for fedtmarmoreringen. Når de bliver slagtet sker det med riffel her på gården, med mennesker de kender og føler sig trykke ved. På den måde undgår vi at stresse dyret og udløse alle de stresshormoner, der ødelægger kødets mørhed.

Personerne bag

Bag Sybergkvæget står familien Bisgaard Gommesen, som består af Peter, Lene, Emil og Ella.

Vi elsker at bo på landet, elsker den friske luft, og at levet tæt på naturen og dyrene. Der er noget særligt ved at dyrke sine egne råvarer. At vide, hvor det man spiser kommer fra, er helt specielt, og giver en god smag i munden!

Vi vil give vores kunder mulighed for at købe kød, hvor de får vished om, hvor kvæget kommer fra, hvem der har passet det, og i det hele taget hvordan deres liv har været. For os er det afgørende, at producere på autentisk, ærlig og ægte vis. Det er drivkraften bag vores arbejde med Sybergkvæget.

En typisk hverdag

Det første en af os gør om morgenen er at gå en tur ned til dyrene for at se at alting er som det skal være. I løbet af dagen fodres og vandes der alt efter årstiden. Vores dyr går ude året rundt, og det danske klima gir nogen gange nogle udfordringer. Om foråret bruger vi meget tid på “barselsgangen” – køerne kælver oftest selv og uden problemer, men derfor skal moderdyr og kalve alligevel holdes øje med.

Det sidste vi gør inde solen går ned igen er endnu engang af tjekke at alt er som det skal være hos dyrene.

Hvad kan kunderne forvente

Hos os kommer kunder ikke kun for at købe kød i gårdbutikken, men for at få en oplevelse, og det gir vi dem. De vil have hele historien med. Vi skal kunne se vores kunder i øjnene hver gang – og det kan vi.

At producere kød som vi gør, kræver at vi lytter til dem, der skal købe det. Dem, der skal tilberede måltidet og servere et stykke kvalitetskød ud over det sædvanlige. Det er noget, vi gør meget ud af, da vi sælger vores produkter til folk, der gerne vil betale det, det koster at producere kvalitetskød. Dem, hvor prisen ikke er det bærende, men hvor dyrevelfærd og den gode smag er altafgørende. Vores produkter skal være i kontakt med jorden og smage som himlen.

Lene står bag diske i gårdbutikken hos Sybergkvæg