Køb mel fra danske producenter

Mel på den gamle måde

Nyheder

Mel på den gamle måde

Historien om Mejnerts Mølle startede på tegnebrættet i 2005 og blev for alvor realiseret december 2007 med et nyt kornbehandlingsanlæg og mølleri. Mejnerts Mølle stod færdig og produktionsklar i august 2009. Herefter startede Mejnerts med at male deres eget korn.

Kornet bliver koldformalet på gammeldags stenkværne. Derved bevares alle de næringsstoffer, som naturen har frembragt. Ved denne bearbejdning bliver kim og skal-dele i melet. Dette giver et højere fiberindhold, samtidig med at melet stadig indeholder de naturlige vitaminer og mineraler.

Anne og Niels havde længe haft lyst til at producere deres eget mel. Det fik parret realiseret i løbet af fire år sammen med deres fire voksne børn, Kasper, Peter, Rie og Signe.

Mejnerts Mølle er i dag ejet af sønnerne Kasper og Peter, som driver både Mejnerts Mølle og Mejnerts Landbrug.

Drømmen blev til virkelighed

Familien Mejnertsen havde længe haft en drøm om at fremstille deres eget mel, så de kunne bage brød af egen avl. I foråret 2005 begyndte de at realisere denne drøm. I starten fik de forarbejdet deres varer ude og solgte deres brødblandninger fra deres egen gårdbutik.

Ifølge familien er det bedste ved at drive Mejnerts Mølle at de kan følge deres eget produkt hele vejen fra muld til mund og selv have indflydelse på hele processen.

I pagt med naturen

Mejnerts Mølle tager udgangspunkt i landbruget og arbejder dermed i sæsoner i pagt med vejr og vind. Det er naturen, der sætter dagsordenen, og det giver nogle gange en fridag om tirsdagen og en arbejdsdag om lørdagen. De ønsker at give en oplevelse af at være tæt på naturen, så når du stikker næsen i en pose med mel fra Mejnerts Mølle, så skal du kunne dufte kornet på marken.

Familien bag Mejnerts Mølle