Ømosebær i nærheden af Ans, har i de seneste 5 år etableret og udviklet en af Danmarks mest alsidige bærplantager.
Det startede med en plan om etablering af blåbær i stor stil. 15000 planter blev plantet over 3 år, med høstudbytte allerede i etablerings årene. Planen greb om sig og der findes nu mange forskellige bærbuske.

Ideen har hele tiden været at man hos Ømosebær kan finde bær af speciel karakter. Således har vi plantet bl.a. hvide ribs og gule hindbær. Røde stikkelsbær findes også i produktionen. Men for at paletten skulle være fuld, besluttede vi i familien omkring Ømosebær forrige år, at vi selvfølgelig også skulle have jordbær.

Så nu er bær sæsonen heldigvis blevet lang. Vi starter med jordbær og derefter kommer solbær, røde stikkelsbær, røde hindbær, røde og hvide ribs, blåbær i fem forskellige sorter, gule hindbær og sidste skud på stammen: brombær. Hos Ømosebær har vi planer om i foråret at etablere nok et par bede med nye bærsorter; måske tyttebær, muldebær eller aronia.
Det hele er til selv-pluk og i forbindelse hermed har vi etableret en Gårdbutik, hvor man foruden friske bær også kan købe alle former for bærprodukter (sodavand, vin, gele, snaps, slik, eddiker….) alt sammen produceret af danske bær; enten vores egne eller gode kolleger i det jyske.

Planerne for videreudvikling er mange. Ømosebær er en familievirksomhed, som er etableret af Helle og Lars Madsen. Vi havde den glæde sidste år, at vores to ældste børn valgte at gå full-time ind i virksomheden, som også dækker over en kæmpestor afdeling med juletræsproduktion. Det giver nyt liv og mange gode ideer, når næste generation kommer til. Så i kommende sæson er det planen, at Ømosebær skal udvide med mulighed for pluk-selv grøntsager og blomster, og butikken bliver også udvidet med en afdeling med specielle grøntsager.

Ømosebær er blevet et yndet udflugtssted for mange familier; som gerne kommer langvejs fra. Her er der nemlig mulighed for at nyde naturen, madpakken og samtidig få fyldt fryseren med bær til vinteren.

Se Ømosebær’s profil på goforlocal

Skriv en kommentar

  1. Erling Videbæk Bendtsen

    Jeg har som anlægsgartner plantet masser af Aronia ,og også spist og drukket Aroniasaft, så jeg synes at Aronia er en rigtig god ide.