Hindbærtærte med bagt marengs

Mmh, det fine røde sommerbær er en favorit hos mange og denne tærte er også en favorit hos os. Det let syrlige hindbær forenes i skøn symfoni med en sprød tærtebund og sød marengs på toppen. Den kan du sagtens servere en solrig sommerdag på terrassen.

Hindbær kan du finde i mange gårdbutikker over hele landet. Hos goforlocal kan vi fx anbefale at kigge forbi Gårdbutikken Marielyst på Falster eller Ømosebær i det midtjyske.

Ingredienser

Tærtebund

80 g smør
160 g havrekiks

Hindbærcreme

100 g hindbærkompot (find opskriften her på siden)
2 æggeblommer
200 g kondenseret mælk

Marengs

2 pasteuriserede æggehvider
60 g flormelis
1 tsk. vanlijesukker

Tilberedning

  • 1

    Tærtebund

    Start med at tænde ovnen på 170 grader.

  • 2

    Havrekiksene knuses i en minihakker, til de er helt finthakkede. Smørret skæres i små tern og blandes sammen med de knuste kiks. Dette gøres nemmest med hænderne. Når dejen er homogen, presses massen ned i en tærteform og prikkes med en gaffel.

  • 3

    Tærtebunden forbages i ca. 10 minutter ved 170 grader, indtil den er let gylden.

  • 4

    Hindbærcreme

    Hindbærkompotten røres sammen med æggeblommer og kondenseret mælk.

  • 5

    Når tærtebunden er let gylden, kommer den ud af ovnen og køler en smule ned.

  • 6

    Hindbærcremen smøres på tærtebunden og bages nu i ca. 20 minutter ved 170 grader, indtil cremen har sat sig.

  • 7

    Marengs

    De pasteuriserede æggehvider piskes og vaniljesukker og flormelis tilsættes lidt ad gangen, indtil en luftig konsistens er opnået.

  • 8

    Tærten kommer endnu en gang ud af ovnen og køler en lille smule ned, inden marengsen kommes på toppen. Du kan enten smøre marengsen på eller komme den i en sprøjtepose og lave et fint mønster.

  • 9

    Bag tærten færdig i ca. 15 minutter ved 170 grader, indtil marengsen har fået en let gylden farve.