Knasende kålchips

Kål er cool. Når det er veltilberedt, så smager det fantastisk. Her er et bud på hvordan du kan lave tre slags kål til de lækreste, sprøde snacks, som kan benyttes som appetizer, på tapasbordet eller som topping på alverdens retter.

Du kender måske grønkålschipsene, men man kan også sagtens lave chips af flower sprouts og palmekål. Det er utrolig nemt at lave kålchips, dog skal man lige holde øje med dem når de bliver bagt, for lige pludselig kan de have fået lidt for meget – så snup endelig et par løbende smagstests, mens kålchipsene er i ovnen.

0:05 0:15 0:20 normal

Ingredienser

kål (fx grønkål, flower sprouts og palmekål)
1 tsk. olivenolie
1 Knivspids salt
1 Knivspids andet krydderi (fx timian, oregano eller lidt chili)

Tilberedning

  • 1

    Ovnen varmes op til 200 graders varmluft.

  • 2

    Kålen skylles og rives i mundrette stykker. Palmekål behøves ikke at skæres i stykker, da de fine blade har en god form til chips. Afdryp kålen for vand og vend i olivenolie, salt og krydderier.

  • 3

    Bages ved 200 grader i ca. 10-15 minutter – husk at holde øje med dem!

  • 4

    Tip

    Kålchipsene kan serveres med peberfrugtpestoen eller rødbedehummus, som begge kan findes her på hjemmesiden.