Råsyltede rabarber

Råsyltede rabarber

Når du først er kommet i gang med at råsylte rabarber, vil du højest sandsynligt vende tilbage til denne tilberedningsmetode igen og igen. Det er nemt og rabarberne beholder en skøn sprødhed, som passer perfekt ovenpå salater, på morgenmaden eller som en del af en lækker sommerdessert.

Disse rabarber kommer fra Marianne og Per, der siden 1993 har drevet Bakkely Gårdbutik i Viborg, hvor de bl.a. sælger grøntsager og frugter, som de selv dyrker i landskabet omkring Viborg og i Anhøj frugtplantage nær Støvring.

0:00 normal
Råsyltede rabarber

Ingredienser

200 g rabarber
200 g sukker
evt. smagsgiver som vanilje, ingefær eller dit yndlingskrydderi

Tilberedning

  • 1

    Rabarberstænglerne renses og skæres i tynde stykker. Kom stykkerne i en beholder sammen med sukkeret. (og evt. smagsgiver)
    Det er en god idé at bruge en beholder hvor der er plads til lidt luft.

  • 2

    Ryst beholderen, så rabarber og sukker blander sig godt sammen. Lad beholderen stå på køkkenbordet og ryst den med jævne mellemrum. Når alt sukkeret er opløst, har du en vandig sukkerlage som rabarberne ligger i. Så er dine råsyltede rabarber klar til brug. Kom dem i et skoldet glas og opbevar dem på køl.

  • 3

    De råsyltede rabarber kan med fordel laves dagen før du skal bruge dem, da de kun bliver bedre over tid. De kan holde sig et par uger på køl. Husk at bruge sanserne når de tjekker om de stadig er gode. Se, duft og smag.