Småkager med marcipan og tranebær

Småkager med marcipan og tranebær

Julen er hjerternes – og godternes fest. Vi kan vist alle blive enige om at december er lig med hjemlig hygge indendøre. Og hvad er mere passende end at toppe hyggen med et par hjemmebagte småkager og måske en varm kop glögg?

Marcipan og tranebær giver smag til småkagerne her. De er lynhurtige at bikse sammen. Faktisk skal en mørdej som denne helst ikke bearbejdes for meget, for at den får sin lækre, sprøde, porøse konsistens, når småkagerne er bagt.

Opskriften her giver ca. 40 småkager. Du kan sagtens lave dejen dagen før du bager kagerne eller lave en dobbeltportion og fryse en rulle ned til senere.

Bag gerne julens småkager med mel fra en producent i dit lokalområde. Find din melproducent her.

Småkager med marcipan og tranebær

Ingredienser

50 g flormelis
50 g sukker
250 g hvedemel
100 g smør
50 g marcipan
50 g tranebær
1 æg

Tilberedning

  • 1

    Skær smørret i tern og bland med flormelis, sukker, hvedemel, marcipan og tranebær. Dette gøres nemt i en blender.

  • 2

    Pisk ægget sammen og saml derefter dejen med det. Dejen skal kun lige samles og rulles derefter i en aflang rulle. Kom husholdningsfilm om rullen og læg den i køleskabet.

  • 3

    Lad den ligge i mindst en halv time. Du kan også sagtens lave dejen dagen før du bager småkagerne.

  • 4

    Ovnen varmes op til 180 grader varmluft.

  • 5

    Skær tynde skiver af dejrullen og bag dem på plader beklædt med bagepapir i ca. 10 minutter. De skal være let brune i kanterne. Lad småkagerne afkøle inden de skal spises.

  • 6

    Tip

    Småkagerne opbevares i en tætsluttende beholder.