Sprøde blomkålsdeller med gurkemeje

B-b-b-blomkål! Det skønne kålhoved kommer i flere varianter, men det klassiske hvide holder stadig og behøver slet ikke at blive tilberedt på den udkogte, lidt pruttede måde, du måske kender fra din barndom. Har du fx prøvet at bage stykker af blomkål i ovnen? Måske toppet med lidt revet parmesan eller dine yndlingskrydderurter? Eller at smørstege dem på panden? Du kan også lave blomkålscouscous ved at blende kålhovedet helt fint. Det er en perfekt base for en smagfuld salat.

Der er altså masser af muligheder med den lækre grove grøntsag og her har vi lavet sprøde deller, som ganske sikkert vil vække begejstring under aftensmaden. Vi har tilføjet gurkemeje for at sætte lidt kulør på dagen og de dejlige deller.

Blomkål finder du bl.a. hos Stengården Økologisk Gårdbutik ved Farum.

Ingredienser

400 g blomkål
1 løg
2 æg
3 spsk. mel
1 tsk. gurkemeje
salt og peber
olie til stegning

Tilberedning

  • 1

    Blomkål skylles grundigt og blendes eller rives til det har en hel fin struktur.

  • 2

    Løget snittes i små stykker og røres sammen med blomkål og æg. Melet tilsættes lidt ad gangen, indtil du har en konsistens der minder om almindelig fars. Tilsæt gurkemeje, salt og peber og steg blomkålsdellerne ved middelhøj varme.

  • 3

    TIP: de lækre blomkålsdeller kan f.eks. serveres med en god salat og denne lækre peberfrugtspesto.

  • 4

    Hvis der er rester af dellerne, egner de sig rigtig godt i morgendagens madpakke.