Sprøde rodfrugtrösti

Er dine rodfrugter blevet lidt rynkede og kedelige? Det gør bestemt ikke noget! De kan stadig sagtens bruges til gode sager, f.eks. disse rodfrugtsrösti.

Denne gang har vi brugt rodfrugter fra Havredal Gårdbutik samt lækre camping-æg fra Topkærgaard.

0:30 normal

Ingredienser

rodfrugter (fx rødbeder, pastinakker, persillerødder, gulerødder, kartofler eller knoldselleri)
1 løg
3 æg
3 spsk. hvedemel
lidt salt og peber
1 Knivspids andet krydderi
rapsolie til stegning

Tilberedning

  • 1

    Skræl og vask rodfrugterne. Riv dem fint og kom dem i en skål, sammen med finthakket løg. Bland med æg og rør mel i. Justér med mel indtil du har en passende konsistens. Krydr med paprika, salt og peber.

  • 2

    Steg klatter af rösti-farsen i rapsolie ved middelhøj varme, indtil de har fået en lækker sprød overflade.

  • 3

    Tip

    Rodfrugtsröstierne kan serveres som en del af et måltid, med en fyldig salat til og tzatiki som dyppelse. De kan også bruges som fyld i en vegetarisk burger.