Tacos med krydret kylling, tomatsalsa og avocado

Forbinder du tacos med sprøde taco-skaller og en texmex-krydderiblanding fra supermarkedet? Så er du, ligesom de fleste andre danskere, virkelig gået glip af noget!

Hvis det skal være rigtigt, skal tacos skal faktisk slet ikke spises i sprøde skaller, men derimod i små, bløde majstortillas. Og hvis du fylder dem med denne lækre, krydrede kylling fra Hopballe Mølle, vil du med garanti aldrig vende tilbage til supermarkedets texmex-krydderier igen!

OBS: Hvis du ikke kan finde majstortillas i supermarkedet, kan hvedetortillas også bruges, så længe de er små.

Ingredienser

Krydret kylling

2 udbenede hele lår (650 g) fra Hopballe Mølle
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. chipotle chili
1 tsk. hvidløgspulver
Salt

Tomatsalsa

350 g små cherrytomater skåret i kvarte
1,5 finthakket skalotteløg
Saften fra en halv lime
0,5 spsk. god olivenolie
0,5 finthakket chili
Salt og peber
1 lille bundt hakket koriander

Tilbehør og pynt

2 avocadoer skåret i fine skiver
12-15 små majstortillas
Lime
Koriander

Tilberedning

  • 1

    Vend spidskommen, koriander, chipotle chili og hvidløgspulver sammen med kyllingen og krydr det med salt. Lad det hvile på køl i et par timer eller natten over.

  • 2

    Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

  • 3

    Steg kyllingen i et fad i ovnen i ca. 45 minutter. Lad kyllingen hvile i 5 minutter på en tallerken, før den skæres ud i tynde strimler.

  • 4

    Vend ingredienserne til tomatsalsaen sammen og smag til med salt og peber.

  • 5

    Steg majstortillas i ca. 30 sek på hver side på en varm pande i lidt olivenolie.

  • 6

    Anret majstortillas sammen med kylling, tomatsalsa og tynde skiver avocado. Pynt med lidt flagesalt, koriander og frisk lime.