Når du først er kommet i gang med at råsylte rabarber, vil du højest sandsynligt vende tilbage til denne tilberedningsmetode igen og igen. Det er nemt og rabarberne beholder en skøn sprødhed, som passer perfekt ovenpå salater, på morgenmaden eller som en del af en lækker sommerdessert.
Disse rabarber kommer fra Marianne og Per, der siden 1993 har drevet Bakkely gårdbutik i Viborg, hvor de bl.a. sælger grøntsager og frugter, som de selv dyrker i landskabet omkring Viborg og i Anhøj frugtplantage nær Støvring.
Udover årstidens friske råvarer, finder du et stort udvalg af lækre specialprodukter – Bakkely er især mestre i at lave smukke gavekurve, der kan give glæde til enhver fødselar eller værtinde.

Sunset Panorama
Råsyltede rabarber

Smiley face 15minutter

INGREDIENSER:
200 g rabarber
200 g sukker
Evt. smagsgiver – f.eks. vanilje, dit yndlingskrydderi eller ingefær.

 

FREMGANGSMÅDE:
Rabarberstænglerne renses og skæres i tynde stykker. Kom stykkerne i en beholder sammen med sukkeret. (og evt. smagsgiver)
Det er en god idé at bruge en beholder hvor der er plads til lidt luft. Ryst beholderen, så rabarber og sukker blander sig godt sammen. Lad beholderen stå på køkkenbordet og ryst den med jævne mellemrum. Når alt sukkeret er opløst, har du en vandig sukkerlage som rabarberne ligger i. Så er dine råsyltede rabarber klar til brug. Kom dem i et skoldet glas og opbevar dem på køl.
De råsyltede rabarber kan med fordel laves dagen før du skal bruge dem, da de kun bliver bedre over tid. De kan holde sig et par uger på køl. Husk at bruge sanserne når de tjekker om de stadig er gode. Se, duft og smag.

Madudvikling og foto’s: Sofie Bjarup Hansen

 

Skriv en kommentar