Velsmagende andelår

Andelår med kinesisk five spice

Krydret velsmagende andelår uden de store anstrengelser? Det lyder næsten for godt til at være sandt, ikke? Mandala Organic har gjort en del af forarbejdet ved at blande en lækker kinesisk fivespice med fennikel, cassiakanel, szechuan peber, stjerneanis og nelliker og sammen med hoisinsauce, citron og hvidløg giver det en dyb og sanselig smag til kødet. Sørg for at bruge andelår, fra lokale dyr der har levet et godt og naturligt liv, for den allerbedste kvalitet til retten.

Velsmagende andelår

Ingredienser

8 Andelår
1 brev five spice
1 flaske hoisin sauce
1 citron
3 fed hvidløg

Tilberedning

  • 1

    Tænd ovnen på 115 grader almindelig ovn.

  • 2

    Hak hvidløg fint og pres citronsaften. 
    Varm hoinsinsaucen op i en lille gryde og tilsæt hvidløg og citronsaft. 

  • 3

    Trim andelårene og læg dem på en bagerist med en bageplade beklædt med bagepapir nedenunder, som kan opsamle det lækre, overskydende andefedt som vil dryppe derfra. 

  • 4

    Andelårene pensles med den opvarmede sauce og drysses derefter med rigeligt af five spice-blandingen. 
    Dette må gerne gentages flere gange under stegningen. 

  • 5

    Kom andelårene ind i den opvarmede ovn og steg dem i 6-8 timer. 
    De sidste 10-15 minutter skrues temperaturen op til 250 grader for at få en sprød overflade på skindet. 
     

  • 6

    TIP

    Andelårene kan serveres med f.eks. basmatiris. Sørg for at bruge den lækre afdryppede sauce til. 
    Du kan også lave grillede peberfrugter og/eller sojaglaserede gulerødder og toppe hele herligheden med frisk koriander, cashewnødder og fintsnittede forårsløg.