Rating

Kunne du også godt tænke dig at lave den lækre grønkålssalat fra Goforlocalprisen 2019?

Udover at være nem at bikse sammen, får du her en velsmagende salat med nogle af efterårets allerlækreste råvarer. Grønkål og fennikel kommer fra 'Årets gårdbutik' 2019 - Gårdbutikken Økoladen, som du finder i Ringkøbing. Her har Britta og Søren siden 1991 har drevet økologisk landbrug med jerseykøer, gartneri og en velassorteret gårdbutik.

Udover Økoladen Højmarks grønkål og fennikel, er salaten parret op med Ullemose Frugts lækre æbler af sorten Bellida og Ømosebærs hjemmelavede solbærsirup.

Læs mere om Gårdbutikken Økoladen her
Læs mere om Ullemose Frugt her
Læs mere om Ømosebær her

Ingredienser

Portioner1 portion
 Et par store håndfulde grønkål
 2 stk æbler
 1 stk fennikel
 2 håndfulde hasselnødder
 4 spsk sukker
 1 spsk smør
Dressing
 2 spsk solbærsirup
 1 spsk æblecidereddike
 1 tsk honning
 1 tsk sennep
 1 spsk smagsneutral olie f.eks. vindruekerneolie
Forfatter:

Sådan gør du

 
1

Start med at riste hasselnødder ved middelhøj varme på en tør pande. Tag nødderne af panden og smelt sukkeret. Hæld nødderne på panden igen og tilsæt en lille klat smør. Rør godt rundt i nødderne og lad dem køle ned på en stykke bagepapir.

2

Rib grønkålen fra stænglerne, skyl grundigt og riv grønkålen i mundrette stykker.
Kram en smule salt ind i grønkålen, og lad det stå lidt tid. Det får grønkålen til at falde lidt sammen, så det bliver mere rart at tygge på.

TIP: Du kan evt. gemme stænglerne på frost og når du har en god portion, kan du blende dem sammen med ristede solsikkekerner, hvidløg samt masser af parmesan og olivenolie.

3

Imens skylles fennikel og æbler og skæres i passende stykker.

4

Bland dressingen af solbærsirup, æblecidereddike, lidt honning, sennep og olie.

TIP: Husk at tilsmage - også når du har blandet dressingen med grøntsagerne.

5

Grønkål, fennikel og æbler blandes med dressingen og de karamelliserede hasselnødder kommes ovenpå lige inden servering.

TIP
6

Her er tilføjet græskarchips for et fint farvespil, disse kan dog godt udelades.

Ingredienser

 Et par store håndfulde grønkål
 2 stk æbler
 1 stk fennikel
 2 håndfulde hasselnødder
 4 spsk sukker
 1 spsk smør
Dressing
 2 spsk solbærsirup
 1 spsk æblecidereddike
 1 tsk honning
 1 tsk sennep
 1 spsk smagsneutral olie f.eks. vindruekerneolie

Fremgangsmåde

1

Start med at riste hasselnødder ved middelhøj varme på en tør pande. Tag nødderne af panden og smelt sukkeret. Hæld nødderne på panden igen og tilsæt en lille klat smør. Rør godt rundt i nødderne og lad dem køle ned på en stykke bagepapir.

2

Rib grønkålen fra stænglerne, skyl grundigt og riv grønkålen i mundrette stykker.
Kram en smule salt ind i grønkålen, og lad det stå lidt tid. Det får grønkålen til at falde lidt sammen, så det bliver mere rart at tygge på.

TIP: Du kan evt. gemme stænglerne på frost og når du har en god portion, kan du blende dem sammen med ristede solsikkekerner, hvidløg samt masser af parmesan og olivenolie.

3

Imens skylles fennikel og æbler og skæres i passende stykker.

4

Bland dressingen af solbærsirup, æblecidereddike, lidt honning, sennep og olie.

TIP: Husk at tilsmage - også når du har blandet dressingen med grøntsagerne.

5

Grønkål, fennikel og æbler blandes med dressingen og de karamelliserede hasselnødder kommes ovenpå lige inden servering.

TIP
6

Her er tilføjet græskarchips for et fint farvespil, disse kan dog godt udelades.

En prisværdig grønkålssalat

Skriv en kommentar