Græskarsuppe med hokkaidogræskar fra Gårdbutikken Månsson

Græskarsuppe med røget paprika

Nogle gange går tingene bare op i en højere enhed. Som friskbagt brød og smør. Kaffe og mælk. Jordbær og fløde og vi kunne blive ved.

Endnu en rigtig god kombination, er når hokkaidogræskar fra Månsson møder Mandala Organics røgede paprika.
Græskarret har groet på marker omkring Brande, mens paprikaen er lavet på solmodne peberfrugter fra Murcia i Spanien. Selvom vi hylder de lokale fødevarer i Danmark, ved vi også at der er varer, som simpelthen giver bedre mening at dyrke i deres naturlige omgivelser.

Thomas og Kim distribuerer økologiske kvalitetskrydderier til glæde for forbrugere og fagfolk. Krydderierne laves løbende i små doser, efter egne opskrifter, på stenkværn og uden brug af smagsforstærkere, antiklumpningsmidler eller konservering.
Hos Mandala Organic kan du helt sikkert få udvidet din krydderi-horisont: kender du f.eks. galangapulver eller sar?
Læs mere om Mandala Organic her.

Græskarsuppe med hokkaidogræskar fra Gårdbutikken Månsson

Ingredienser

2 hvidløgsfed
1 løg
3 spsk. olivenolie
1 hokkaidogræskar (eller butternutsquash)
et par kartofler (eller andre rodfrugter)
1 grøntsagsbouillon
1 l vand
lidt æblecidereddike
evt. lidt fløde
1 spsk. røget paprika
0,5 frisk chili
salt og peber
et par håndfulde græskarkerner
creme fraiche

Tilberedning

  • 1

    Start med at rengøre og klargøre alle grøntsager og skær dem i mindre stykker.
    Du kan sagtens bruge skrællen på hokkaidogræskarret, det kræver bare lidt længere svitse- og kogetid, før det er mørt.

  • 2

     

    Løg, hvidløg, græskar, kartofler og evt. andre rodfrugter svitses i rigeligt olie. 
    Når grøntsagerne er blevet lidt møre, tilsættes lidt af vandet og bouillon.
    Lad suppen stå og simre en halv times tid.

  • 3

    Suppen blendes og smages til med æblecidereddike, røget paprika, chili, salt og peber og evt. lidt fløde. Tilsæt herefter resten af vandet, til suppen har den konsistens du ønsker. 

  • 4

    Græskarkernerne ristes på en varm og tør pande, indtil de har taget lidt farve.

    Top suppen med græskarkerner og en klat creme fraiche.

  • 5

    Tip

    Du kan også toppe suppen med ristede solsikkekerner, croutoner af daggammelt brød eller friskhakket æble.