Forberedelsestid30 minRating

Lammefrikadeller er sikkert hit – de er saftige, velkrydrede og smager bare fantastisk. De kan spises hele året rundt – også til påske. Det kan klart anbefales at kigge efter den nærmeste gårdbutik, som sælger lamme- og fårekød, da smagsoplevelsen bliver mangedoblet i forhold til det udenlandske kød du kan finde i supermarkedet.
Denne opskrift er udviklet af Berit fra Lystbækgaard.

Ingredienser

Portioner1 portion
 500 g lamme- eller fårekød
 2 fed hvidløg
 2 løg
 2 finthakkede tomater
 ½ spsk frisk hakket basilikum
 ½ spsk frisk hakket salvie
 1 æg
 salt
 peber
 olie til stegning
Tzatiki
 5 dl græsk yoghurt
 1 agurk
 2 fed hvidløg
 2 spsk olivenolie
 salt
 peber
Forfatter:

Sådan gør du

 
Frikadeller
1

Pil og hak løg og hvidløg fint. Hak tomaterne i fine stykker og mos tomatkødet med en gaffel.
Bland det hakkede kød, med de finthakkede løg, de mosede tomater, krydderier og æg. Ælt massen til en fast fars.
Form små kødboller eller pølser af farsen og steg dem 5-8 minutter på en pande i varm olie.

Tzatiki
2

Agurken skrælles, flækkes og udkernes, rives groft og trykkes fri for det meste væde.
Hvidløg hakkes fint.
Agurk, hvidløg og olivenolie røres i den græske yoghurt.
Smages til med salt og peber.

3

FUN FACT: Hakket lammekød laves ofte af boven eller andre bindevævsrige udskæringer og kan bruges i mange retter.

Ingredienser

 500 g lamme- eller fårekød
 2 fed hvidløg
 2 løg
 2 finthakkede tomater
 ½ spsk frisk hakket basilikum
 ½ spsk frisk hakket salvie
 1 æg
 salt
 peber
 olie til stegning
Tzatiki
 5 dl græsk yoghurt
 1 agurk
 2 fed hvidløg
 2 spsk olivenolie
 salt
 peber

Fremgangsmåde

Frikadeller
1

Pil og hak løg og hvidløg fint. Hak tomaterne i fine stykker og mos tomatkødet med en gaffel.
Bland det hakkede kød, med de finthakkede løg, de mosede tomater, krydderier og æg. Ælt massen til en fast fars.
Form små kødboller eller pølser af farsen og steg dem 5-8 minutter på en pande i varm olie.

Tzatiki
2

Agurken skrælles, flækkes og udkernes, rives groft og trykkes fri for det meste væde.
Hvidløg hakkes fint.
Agurk, hvidløg og olivenolie røres i den græske yoghurt.
Smages til med salt og peber.

3

FUN FACT: Hakket lammekød laves ofte af boven eller andre bindevævsrige udskæringer og kan bruges i mange retter.

Krydrede lammefrikadeller

Skriv en kommentar