Søde minihorn med marcipan og æbler fra Ullemose Frugt

Søde minihorn med æble og marcipan

Mmh, æble og marcipan. En kombination vi ikke rigtig kan blive trætte af her hos Goforlocal. Især ikke når æblerne kommer fra Ullemose Frugt ved Oure på fyn. Her dyrker Anne-Mette og Jesper alverdens æbler og pærer. De holder åbent hver lørdag fra september til april, hvor du er velkommen i gårdbutikken. Psst, du må smage på alle frugterne inden du vælger dine favoritter.

0:00 normal
Søde minihorn med marcipan og æbler fra Ullemose Frugt

Ingredienser

120 g smør
40 g sukker
50 g gær
2 dl kærnemælk
1 Knivspids salt
400 g hvedemel

Remonce

80 g smør
75 g sukker
100 g marcipan
250 g æble

Tilberedning

  • 1

    Smørret smeltet og røres med sukker.

  • 2

    Kærnemælken lunes indtil det er lillefingervarmt og gæret smuldres deri. Hæld kærnemælken over i skålen med smør og sukker og rør det sammen.

  • 3

    Salt røres i og hvedemel tilsættes lidt efter lidt, mens dejen røres med en håndmixer.
    Når dejen er rørt jævn og glat, kommer den i en ren skål med et rent klæde over og hæver et lunt sted i 30 minutter.

  • 4

    Remonce

    Smørret tages ud fra køleskabet i god tid og når det er blødt, røres det med sukkeret. Marcipanen rives på et rivejern og kommer i blandingen. Tilføj evt. lidt vaniljesukker.

  • 5

    Æblerne skylles og rives på et rivejern. Vrid noget af væden fra æblerne.

  • 6

    Tænd ovnen på 180 grader.

  • 7

    Når dejen har hævet, kommer den ud på et meldrysset bord og deles i to ca. lige store klumper.
    Rul først den ene klump ud i en cirkel, med en højde på ca. 1/2 cm.
    Dejen deles i 8 trekanter og på det brede sted på hver trekant, ligges en lille klat remonce og revet æble ovenpå. Rul ind mod midten, for at forme trekanterne til små horn.

    Gentag med den anden klump dej.

  • 8

    Kom minihornene over på en bageplade beklædt med bagepapir.

    EVT. Pisk ægget med en gaffel og pensl minihornene. Drys med perlesukker.

  • 9

    Bag minihornene i midten af ovnen i ca. 13-15 minutter, indtil de har fået en fin gylden farve.