Skal eftermiddagen eller weekenden forsødes med en nem lille lækkerbisken? Denne trifli kan laves med sommerens friske bær, men kan bestemt også laves, hvis du er så heldig at have gemt bærrene på frost. Så får du et lille strejf af sommerens sødme og det er jo ikke at kimse ad.
Udover at være nem at lave, kan du give daggammelt eller kedeligt brød nyt liv, ved at omdanne det til en del af den sprøde crumble og dermed undgå madsspild.
Bærrene kommer fra Thy Økobær, som du finder i Snedsted tæt op af Thy nationalpark. Som navnet indikerer, er bærproduktionen økologisk
og er desuden familiedrevet med Niels-Christian i spidsen.
Thy økobær er leveringsdygtige i et stort udvalg af bær og i sæsonen kan du tage familien under armen og plukke lige de sorter du ønsker.
Læs mere om Thy økobær
400 | g | blandede bær (f.eks. solbær, jordbær, blåbær og hindbær) |
sukker efter smag |
et par håndfulde daggammelt brød | ||
et par makroner |
2 | dl | fløde |
0,5 | tsk. | vaniljesukker |
Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
Bærrene koges med en lille smule vand, indtil de er gennemvarme, men stadig har lidt struktur.
Tilsæt sukker - start f.eks. med et par spiseskefulde og smag til. Det er meget individuelt hvor sød man foretrækker sin kompot, men tænk på at makronerne også giver lidt sødme til desserten.
Lad kompotten køle helt ned.
Brødet smuldres i mindre stykker og kommes på en bageplade beklædt med bagepapir. Bages ved 200 grader varmluft i ca. ti minutter, eller indtil brødet er blevet sprødt.
Lad brødet køle helt ned og bland derefter med smuldrede makroner.
De tre elementer samles - evt. i små dessertglas og nydes med en god kop kaffe eller te.