Mmh, stikkelsbær!
Bærret er måske ikke lige så velkendt som jordbær og hindbær, men vi vil bestemt slå et slag for det lækre bær, som har mange anvendelsesmuligheder. Hos Ømosebær ved Ans i Midtjylland, dyrker Helle og Lars Madsen sorterne ’Achilles’ og ’Redeva’ og du kan selv komme ud og plukke lige så mange som du lyster, når selvpluksæsonen igen er i gang om få måneder.
Psst, vi råder dig til at fylde et par poser i fryseren, så du kan gemme en bid af sommeren, når vinteren engang melder sin ankomst igen.

Sunset Panorama
Smagfuld stikkelsbærsirup

Smiley face 35min

INGREDIENSER:
2,5 dl. stikkelsbær
1,5 dl. sukker
0,5 dl. vand

 

FREMGANGSMÅDE:
Stikkelsbærrene (frosne eller friske) kommes i en gryde sammen med sukker og vand, hvor det står og simrer ved middelhøj varme i 15-20 minutter, indtil bærrene er godt møre.
Si blandingen gennem en sigte, beklædt med et stykke klæde. Mos bærrene rigtig godt med en ske, så du får al saften med.
Saften kommer ned i gryden igen og koges op i fem-ti minutter, indtil det er tyknet en smule og du har den ønskede konsistens til din sirup. Jo længere du koger din sirup, des mere vand fordamper fra saften og din sirup vil blive tykkere.
Siruppen kommes i en skoldet flaske eller patentglas. Opbevares på køl.

TIP: Siruppen fungerer rigtig godt ovenpå din morgenmad, som en del af en dressing eller som et skvæt sødme i et glas iskoldt danskvand.

Madudvikling og foto’s: Sofie Bjarup Hansen

Skriv en kommentar

  1. Maria

    Kan man bruge restproduktet til noget? Overvejer om jeg kan blande det i den hjemmelavede stikkelsbærmarmelade jeg har lavet?

    1. Niels Høegmark Listing Owner

      Hvis man sørger for at mose og presse stikkelsbærrene rigtig godt, vil restproduktet primært bestå af kerner og skal, som godt kan benyttes i anden produktion af kompot, marmelade eller bagværk – omend det ikke giver en særlig stor sensorisk værdi.
      Bedste hilsner
      Sofie