Cæsarsalat med kylling fra Hopballe Mølle

Cæsarsalat med Hopballe Kylling

Den lækre, cremede cæsarsalat med kylling, brødcroutoner og den karakteristiske cæsardressing er en vaskeægte klassiker!

Salaten kan spises både til frokost og aftensmad, og du kan sagtens lave den med en rest kylling, hvis du f.eks. har fået helstegt kylling dagen før. Skal det være ekstra lækkert, bør du dog bruge et helt frisk stykke kyllingebryst fra Hopballe Mølle.

Cæsarsalat med kylling fra Hopballe Mølle

Ingredienser

1 kyllingebryst (300g) fra Hopballe Mølle
3 hjertesalat hovedet
1 stort skalotteløg skåret ud i fine tynde skiver
2 store skiver surdejsbrød
salt og peber
olivenolie til stegning
parmesanflager

Dressing

1 hvidløgsfed
2 spsk. citronsaft
2 ansjoser
2 spsk. rødvinseddike
10 g revet parmesan
50 g kogt kartoffel
1 æg
30 g ristet brød
10 spsk. god olivenolie

Tilberedning

  • 1

    Dressing

    Steg et spejlæg. Sørg for at ægget får stegeskorpe men lad blommen være blød i midten.

  • 2

    Blend hvidløg, citronsaft, ansjoser, revet parmesan, spejlæg, rødvinseddike og ristet brød. Blend derefter kartoffel og olivenolie kort med, kartoflerne må ikke blendes med for lang tid, da dressingen så kan blive ”lang”. Smag til med salt og peber.

  • 3

    Salat

    Steg kyllingebrystet på skindsiden ca. 5 minutter på middelvarme indtil skindet er sprødt. Krydr med salt og peber. Vend det og lad det stege på den anden side ca. 17-18 minutter. Vend det lidt undervejs. Lad kyllingebrystet hvile i 5 minutter inden udskæring.

  • 4

    Skær brødet ud i grove tern og steg dem gyldne i rigeligt olivenolie på en pande sammenmed fedtet fra kyllingen. Lad det dryppe af på en tallerken med køkkenrulle og krydr surdejscroutonerne med salt.

  • 5

    Skyl hjertesalaten og lad det dryppe godt af. Skær salaten ud i grove stykker og bland medfintskåret skalotteløg. Vend dressingen i salaten og krydr med salt og peber.

  • 6

    Pynt salaten med skiver af kylling, surdejscroutoner og tynde skiver af parmesan.