Hele kyllingelår med confiterede hvidløg fra Hopballe Mølle

Hele kyllingelår med confiterede hvidløg

Prøv disse lækre, saftige kyllingelår, der bliver taget til et helt andet niveau af de confiterede hvidløg. Kyllingelårene kan f.eks. serveres med knuste kartofler og en lækker grønkålssalat.

I denne opskrift har vi brugt saftige og møre kyllingelår fra Hopballe Mølle i Sønderjylland. Kødet fra deres Velfærdskyllinger er noget af det bedste, man kan købe i Danmark. Dyrevelfærden hos dem er samtidigt helt i top, så du kan sætte tænderne i kyllingelårene med god samvittighed.

normal 2
Hele kyllingelår med confiterede hvidløg fra Hopballe Mølle

Ingredienser

2 hele kyllingelår fra Hopballe Mølle
4 spsk. confiterede hvidløg
Frisk timian
Salt og peber

Confiterede hvidløg

2 hele hvidløg
Olivenolie til det dækker

Tilberedning

 • 1

  Confiterede hvidløg

  Del og pil hvidløgene. Skær dem ud i tynde skiver og læg dem i en lille gryde. Dæk dem til med olivenolie, så de er fuldstændig dækkede.

 • 2

  Sæt gryden i ovnen og bag dem i 20-25 min ved 150 grader. De skal være bløde men må ikke tage farve. Lad de confiterede hvidløg køle af.

 • 3

  Kyllingelår

  Løft skindet fra kyllingelårene og fyld 2 spsk confiterede hvidløg under skindet på hver kyllingelår samt frisk timian.

 • 4

  Krydr kyllingelårene med salt og peber og dryp lidt af olien fra de confiterede hvidløg ud over skindet.

 • 5

  Bag dem i ovnen i ca. 45 minutter ved 200 grader, til kyllingen er gennemstegt og skindet er sprødt. Lad kyllingelårene hvile i 5 minutter inden servering.

 • 6

  Tip

  Resten af de confiterede hvidløg gemmes i et glas med låg og sættes på køl. De kan bruges i marinader, hummus, bagte grøntsager eller andre kyllingeretter.