Sommersalat med moderne mormordressing

Frisk sprød hjertesalat danner basen i denne sommersalat. Når salaten ovenikøbet kommer fra den lokale gårdbutik, som eksempelvis Stengården Økologisk Gårdbutik , klapper vi i vores små hænder.

Hjertesalaten bliver teamet op med let syrlige råsyltede rabarber, knasende sprøde karamelliserede hasselnødder og prikken over i’et er den letpiskede fløde. Udover at have fået et frisk pift af hyldeblomstsaft, runder den salaten perfekt af med sin fedme og fyldighed.

Så lækkert at selv din mormor bliver glad.

Ingredienser

2 hjertesalat
50 g sukker
75 g hasselnødder
2 dl fløde
2 spsk. hyldeblomstsaft
2 spsk. råsyltede rabarber (find opskriften her på siden)

Tilberedning

  • 1

    Først ristes nødderne kort af på en varm pande. De skal bare lige få en smule farve. Læg til side og skru derefter en smule ned for varmen.

  • 2

    Smelt sukkeret og kom de ristede nødder på panden igen og rør kort, indtil sukkeret har sat sig fast på nødderne. Lad nødderne køle af.

  • 3

    Skyl og rens hjertesalaten og bræk den i lidt mindre stykker.

  • 4

    Fløden piskes en lille smule og hyldeblomstsaften tilsættes.

  • 5

    Anret nu med salaten i bunden og top med karamelliserede nødder, råsyltede rabarber og mormordressing.