Hindbærtærte med bagt marengsBy Niels HøegmarkMmh, det fine røde sommerbær er en favorit hos mange og denne tærte er også en favorit hos os. Det let syrlige hindbær forenes i skøn symfoni med en sprød tærtebund og sød marengs på toppen. Den kan du sagtens servere en solrig sommerdag på terrassen. Hindbær kan du finde i mange gårdbutikker over hele landet. Hos goforlocal kan vi fx anbefale at kigge forbi Gårdbutikken Marielyst på Falster eller Ømosebær i det midtjyske.
Knuste kartofler med hvidløg og lufttørret skinkeBy Sofie Bjarup HansenDen sandede jord ved Bøtø på Falster, giver de helt optimale betingelser for Bøtø kartofler, som Gårdbutikken Marielyst dyrker med stor stolthed. Selvom Bøtø kartoflen er kerneproduktet, finder du blandt andet også ærter, gulerødder, jordbær og asparges og produkter fra andre lokale producenter i den hyggelige og velassorterede gårdbutik. Læs mere om Gårdbutikken Marielyst. Her er den lækre Bøtø kartoffel brugt som knuste kartofler. De egner sig rigtig godt til aftensmaden - evt. serveret med et stykke kød fra et lokalt dyr der har haft et godt liv og en fyldig salat til. Derudover, er det en ret der kan laves med rester fra gårsdagens kartofler. Så kog bare en stor portion og brug disse dagen efter. Se, det er da nemt!
Marcipantærte med saftige solbærBy Sofie Bjarup HansenMmh, hvad er bedre end at sætte tænderne i et stykke friskbagt tærte? Ikke så meget, hvis du spørger os. Og når den så oven i købet er lavet med de lækreste lokale solbær, så klapper vi gladeligt i vores hænder. Denne tærte rummer en kombination af fyldig marcipanfyld, som med dets sødme bliver komplementeret af de let syrlige solbær på bedste vis. Solbærrene kommer fra Fjordgården Økologisk Landbrug, som du finder ved Holbæk. Udover at dyrke solbær, finder du et udvalg af sæsonens frugter og bær, mens hovedproduktionen på gården er en bestand af gotlandske pelsfår. Her går intet til spilde, da både kød, skind og uld bliver brugt. Læs mere om Fjordgården Økologisk Landbrug
Spicy Marrokansk OkseBy Niels HøegmarkNogle gange er det du ønsker og det du har brug for ikke det samme, så hvorfor ikke starte med Spicy Marrokansk Okse. Det er ikke langt fra det du kender, dog er det langt nok væk til at være eksotisk. Oksekødet er fra Hindsholm Beef og det er bare det bedste. Helt enkelt. Resten handler om godt håndværk.
Stegt Rodfrugts Tortilla EspañolaBy Niels HøegmarkÆg er gode, de er også lækre. Du kan købe dem eller samle dem fra dine egne høns. Alle kender æg. Men ikke alle tortilla ligner hinanden. Hvorfor ikke prøve at lave en spansk tortilla. Den er supernem og superlækker. Denne opskrift er lavet i samarbejde med Hindsholm Gårdbutik & Delikatesse
Nem og lækker grønkålssalsaBy Sofie Bjarup HansenMangler du en nem og lækker salsa, som kan bruges til alverdens retter? Så kan vi anbefale denne grønkålssalsa med æble og løg. Den er lynhurtig at snitte og røre sammen, og kan give et sødt-syrligt modspil til eksempelvis et stykke kød fra et lokalt dyr der har levet et godt liv, i madpakkens sandwich eller som en del af et tapasbord. Grønkålen kommer fra Melbjerggaard Grønt i Højslev tæt på Skive. Som navnet indikerer finder du grønt her. Og masser af det, lige fra marken og efter sæsonens foreskrifter. Bag Melbjerggaard står Hanne og Allan, som siden 1994 har haft fingrene i den midtjyske muld. Læs mere om Melbjerggaard Grønt
Bagte auberginer med couscousBy Sofie Bjarup HansenMed disse bagte auberginer får du et solidt aftensmåltid fyldt med lækre grøntsager. Og apropos lækre grøntsager, så kommer løgene ude fra Højbo Biogrønt lige uden for Brande. Her dyrker Karl Henning, udover løg, en masse forskellige grøntsager, som aldrig har set skyggen af kunstgødning eller sprøjtemidler, da det er et af Karl Hennings vigtigste principper. Som sagt, fungerer de bagte auberginer rigtig godt til aftensmaden og du kan servere dem med den smagfulde fetacreme og evt. også ristede græskarkerner. P.s. hvis der er noget til overs, har auberginerne også stort potentiale til at blive medbragt i madpakken.
Trifli med sommerens smagfulde bærBy Sofie Bjarup HansenSkal eftermiddagen eller weekenden forsødes med en nem lille lækkerbisken? Denne trifli kan laves med sommerens friske bær, men kan bestemt også laves, hvis du er så heldig at have gemt bærrene på frost. Så får du et lille strejf af sommerens sødme og det er jo ikke at kimse ad. Udover at være nem at lave, kan du give daggammelt eller kedeligt brød nyt liv, ved at omdanne det til en del af den sprøde crumble og dermed undgå madsspild. Bærrene kommer fra Thy Økobær, som du finder i Snedsted tæt op af Thy nationalpark. Som navnet indikerer, er bærproduktionen økologisk og er desuden familiedrevet med Niels-Christian i spidsen. Thy økobær er leveringsdygtige i et stort udvalg af bær og i sæsonen kan du tage familien under armen og plukke lige de sorter du ønsker. Læs mere om Thy økobær
Grønkålssalat med Clara Friis pærer og valnødder i honningBy Sofie Bjarup HansenGrønkål, sprøde pærer, valnødder i sød honning fra din lokale biavler og en fed fetaost der giver det gode salte modspil. Det er kombinationen i denne fine efterårs- og vintersalat. De sprøde og lækre Clara Friis-pærer finder du bl.a. hos Bakkely Gårdbutik i Viborg. Her har Marianne og Per siden 1993 været i gang med at dyrke frugt og grønt og i gårdbutikken finder du et bredt sortiment af varer - Bakkely er især mestre i at kreere smukke gavekurve, der kan give glæde til enhver fødselar eller værtinde. Læs mere om Bakkely Gårdbutik
JulebiscottiBy Sofie Bjarup Hansen Mmh, julens krydderier indkapslet i en lækker lille småkage. Et godt supplement til de klassiske vaniljekranse, brunkager og hvad du nu ellers ynder at bage i den søde juletid. Biscotti'erne her er bagt med hvedemel fra Læsø økologi, som i 2019 med stolthed kunne kalde sit mel økologisk certificeret. Udover at dyrke korn, finder du hos Jakob og Læsø økologi et udvalg af årstidens grøntsager, samt lækker lokal sennep lavet af sennepsfrø fra den hyggelige ø. Læs mere om Læsø Økologi
Svendbrødet fra Økomølleriet KragegårdenBy Sofie Bjarup Hansen"De' vist tii til lidt brø i skrutten jo!" Med Svendbrødet fra Økomølleriet Kragegaarden i Havndrup, får du en god bid af lækkert fynsk madhåndværk. Melet bliver kværnet i stenkværne, for at bibeholde vitaminer og mineraler i kimen fra kornet. Udover at drive Økomølleriet, har Kristian og Karin Andersen siden 1985 dyrket økologiske grøntsager, kartofler og korn på Kragegården.
Kalv i mangokarryBy Sofie Bjarup HansenBagt mango, Mandala Organics mangokarry og kalvekød fra et lokalt dyr der har levet et godt og naturligt liv. Det er hovedingredienserne i denne eksotiske ret, som helt sikkert ved bringe glæde ved middagsbordet. Mandala Organic har gjort det nemt for dig, ved at blande en fænomenal mangokarry af gurkemeje, mangopulver, spidskommen, koriander, ingefær, cassia, kardemomme og nelliker. Find mange andre spændende økologiske krydderier på Mandala Organic
Kikærter i rød karryBy Sofie Bjarup HansenEn nem ret til aftensmaden - du kan tilføje stort set alle grøntsager alt efter hvilken sæson vi har. Den røde og intense karry fra Mandala Organic leder tankerne og duftesansen til varmere himmelstrøg. Find mange andre lækre krydderier på Mandala Organic
Andelår med kinesisk five spiceBy Sofie Bjarup HansenKrydret velsmagende andelår uden de store anstrengelser? Det lyder næsten for godt til at være sandt, ikke? Mandala Organic har gjort en del af forarbejdet ved at blande en lækker kinesisk fivespice med fennikel, cassiakanel, szechuan peber, stjerneanis og nelliker og sammen med hoisinsauce, citron og hvidløg giver det en dyb og sanselig smag til kødet. Sørg for at bruge andelår, fra lokale dyr der har levet et godt og naturligt liv, for den allerbedste kvalitet til retten.
Gulerodskage med ricotta og grødstøvBy Sofie Bjarup HansenEn lidt anderledes gulerodskage med blendede gulerødder, som sammen med ricotta, bidrager til en svampet og lækker konsistens. Sammen med smag fra Mandala Organics grødstøv og vanilje vil denne kage bringe glæde til store og små. Find mange flere af Mandala Organics særdeles gode krydderier på Mandala Organic
Linseragout med svampe og Ras el HanoutBy Sofie Bjarup HansenMmh, Mandala Organics krydderier er fulde af smag og det lover vi for at du også får i denne linseragout med Ras el Hanout! Ras el Hanout er en kraftig krydderiblanding som stammer fra Nordafrika. Find mange flere formidable krydderier på Mandala Organic
PorrepiroggerBy Sofie Bjarup HansenPorrerne til disse pirogger kommer fra intet mindre end Danmarks bedste gårdbutik 2019 - nemlig Gårdbutikken Økoladen ved Ringkøbing. Her har Britta og Søren siden 1991 dyrket økologiske grøntsager. Udover grøntsagerne, finder du også kød fra gårdens jerseykvæg i den velassorterede gårdbutik. Udover Økoladen Højmarks porrer, giver hvidløgsost fra Barrit Mejeri en cremet og smagfuld konsistens til piroggerne.
Søde minihorn med æble og marcipanBy Sofie Bjarup HansenMmh, æble og marcipan. En kombination vi ikke rigtig kan blive trætte af her hos Goforlocal. Især ikke når æblerne kommer fra Ullemose Frugt ved Oure på fyn. Her dyrker Anne-Mette og Jesper alverdens æbler og pærer. De holder åbent hver lørdag fra september til april, hvor du er velkommen i gårdbutikken. Psst, du må smage på alle frugterne inden du vælger dine favoritter.
Rød og rar perlebygsalatBy Sofie Bjarup HansenMangler du en fyldig salat til aftensmaden eller madpakken? Denne salat er lavet med perlebyg som mætter godt og så er den fyldt med smagfulde grøntsager og en hurtig olie/eddike-dressing. Rødbederne kommer fra Daniel's Gartneri ved Odder, hvor du udover diverse grøntsager, også finder et væld af lækre og spændende krydderurter. Vi har kommet frisk koriander i, men du kan også sagtens bruge persille og/eller andre krydderurter.
Strawberry MojitoBy Sofie Bjarup HansenDu er sikkert bekendt med klassikeren Mojito, men hvad med at prøve med denne Strawberry Mojito fra Fary Lochan? Frugtigheden fra Fary Lochans jordbærlikør spiller godt sammen med frisk mynte og lime og vi garanterer for en forfriskende cocktail, som leder tankerne hen på sommer og sol. Læs mere om Fary Lochan her
Sloeberry FizzBy Sofie Bjarup HansenMed Fary Lochans Ginlikør kan du lave denne bittersøde symfoni af slåenbær, enebær og tranebær, der balanceres af cremede æggehvider. Fary Lochan finder du i Farre ved Give, hvor den familiedrevne virksomhed siden 2009 har fremstillet whisky, gin, likør og snaps på det hyggelige destilleri.
Sailors’ wifeBy Sofie Bjarup HansenSailor's wife er en nytænkende cocktail, hvor Fary Lochans milde og aromatiske porsesnaps bliver kombineret med sommerens hindbær og en subtil, men elegant smag af lakrids. I Farre ved Give, ligger destilleriet Fary Lochan der siden 2009 har produceret whisky og sidenhen også gin, snaps og likør. Det hele startede med Jens-Erik Jørgensens drøm om at skabe en dansk whisky med stor fokus på smag og kvalitet. Selvom Jens-Erik ikke længere er her, har familien videreført hans vision om at skabe alkohol i særklasse.
Gin Thai SourBy Sofie Bjarup HansenEn cocktail med udgangspunkt i Fary Lochans Classic Gin, der med sin friske smag af agurk skaber den perfekte base for en asiatisk inspireret gin-tonic cocktail. I Farre ved Give, ligger destilleriet Fary Lochan der siden 2009 har produceret whisky og sidenhen også gin, snaps og likør. Det hele startede med Jens-Erik Jørgensens drøm om at skabe en dansk whisky med stor fokus på smag og kvalitet. Selvom Jens-Erik ikke længere er her, har familien videreført hans vision om at skabe alkohol i særklasse.